Yogavandring på Sorrentohalvön

Välkommen till en av Italiens vackraste trakter i den sköna höstens ankomst vid blåskimrande Sorrentohalvön. På sköna Sorrentohalvön mitt emellan Neapelbukten och Amalfikusten väntar en sinnenas resa med yoga, lätt vandring och njutbara måltider i likasinnades sällskap. Förutom härliga vandringar vid havet väntar också besök på ekologiskt skötta gårdar samt trevligt boende i den vackert belägna orten Santa Agata sui Due Golfi. Under vår sista kväll tillsammans väntar en matlagningskurs på agriturismo.

Läs vidare

Vårt mellanklasshotell Villa Romita har ett lugnt läge i grönskan på höjden ovan två bukter. Här yogar vi på takterrassen med vacker utsikt över hav och berg. Vår kunniga vandringsguide är Anna Rudh Meo, bosatt på Ischia sedan många år. Din erfarna och kunniga yogaledare Sarah Jonsson inleder dagarna med morgonyoga och avrundar dagen med yoga före middagstid. Du behöver inte ha stor erfarenhet av yoga eftersom Sarah anpassar yogan efter var och ens nivå.

 • Pris
 • Avresedatum
 • Reselängd

  8 dagar

 • Avreseorter

  Stockholm. Andra orter på förfrågan.

 • Tema

Resans ciceron Anna Rudh Meo

Resans ciceron Sarah Jonsson

Resans höjdpunkter

 • Morgonyoga på takterrassen medan solen går upp.
 • Besök på olika ekologiska gårdar med möjlighet att köpa hem lokal producerade produkter.
 • Matlagningskurs på Agriturismo Fattoria Terranova.

Reseprogram

 • Sverige – Sorrentohalvön
  Dag 1

  Sverige – Sorrentohalvön

  Vår färdledare möter gruppen på Roms flygplats för bussresan ned till Sköna Sorrentohalvön och vårt mellanklassboende Villa Romita utanför byn Santa Agata, i lugna och grönskande omgivningar. Vi inleder vistelsen med ett yogapass innan gemensam middag på en uppskattad restaurang i byn.

  Läs vidare
 • Familjegård i Massa Lubrense
  Dag 2

  Familjegård i Massa Lubrense

  Yoga inleder dagen och frukost på hotellet. Dagens vandring går från vårt boende till den lilla orten San Francesco utanför Massa Lubrense i en gedigen och fruktbar jordbruksbygd. Vi besöker en liten charmerande familjegård mitt i naturen. En mysig och välsmakande lunch inklusive dryck serveras här. Vandringens längd är 4 km. De som önskar kan ta lokalbuss mot extrakostnad tillbaka till Santa Agata och promenera till hotellet eller vandra tillbaka till hotellet tillsammans med vår reseledare.
  Yoga före middagen och kvällen till eget bruk.

  Läs vidare
 • Sirenernas stig
  Dag 3

  Sirenernas stig

  Yoga inleder dagen och frukost på hotellet.
  Dagens vandring har tagit sitt namn från de tre Galli-öarna eftersom det var där som sirenerna lockade Odysseus med sin trollbindande sång.

  Det är en naturskön slinga som tar vandraren genom den södra sidan av Sorrentohalvön medan man njuter av en härlig utsikt över Amalfikusten ända till Faraglioni-klipporna på Capri om vädrets makter är med oss. Stigen, ibland stenig och kuperad går längs terrasser, dalar och klippor och är till största delen på grusväg. Du passerar dignande fruktträd och olivlundar, solvärmd, doftande medelhavsmacchia, ek, kastanj och pinjeskog. Vandringens längd är 8 – 9 km och tar 4 – 5 timmar med 300 meters höjdskillnad. Lätt vandring på det stora hela, utom den branta biten upp till Pizzetiello där du avverkar 130 meters höjdskillnad på 500 meter - men utsikten gör det värt ansträngningen!  Vi har picknick med oss från hotellet och avnjuter den under dagen.
  Retur till hotellet till fots och lite tid på egen hand innan yoga på eftermiddagen. Kvällen på egen hand.

  Läs vidare
 • Vandring ovan Sorrento
  Dag 4

  Vandring ovan Sorrento

  Yoga inleder dagen och frukost på hotellet.
  Dagens vandring går i området ovan Sorrento, staden i skuggan av Vesuvius och som lockat resenärer alltsedan 1800-talets engelsmän på Grand Tour i Italien. Vandring längs de undangömda små stigar och småvägar som bär genom små byar och förbi fina hus och hisnande utsikt ned till Sorrento och den gamla fiskehamnen. Längs vägen passerar man små och stora odlingar av oliver, citroner, vin och annat spännande. Vi har ledig tid i Sorrento stad och kan äta lunch på egen hand här. Promenad tillbaka till hotellet eller för den som önskar finns lokalbuss mot avgift eller hotellets skyttelbuss enligt deras tider.
  Vandringens längd är 3 km, ca 1 timmes tidsåtgång.
  Yoga samt en gemensam middag på hotellet.

  Läs vidare
 • Vandring mot havets Crapolla
  Dag 5

  Vandring mot havets Crapolla

  Dagen inleds med morgonyoga och därefter väntar en frukost på hotellet. Dagens vandring är direkt från hotellet från Sant´Agata till fiskebyn Crapolla, belägen i en liten bukt med traditionella fiskebåtar vid stranden. Stigen leder ned genom olivlundar, medelhavsek och kastanj. Här påminner ruinerna av Sankt Petrus klostret oss om att Petrus mellanlandade här på sin resa till Rom. Dagens lite tuffare vandring är ca 3 km men med drygt 500 trappsteg upp och lika många ned till Crapolla. För den som gillar bad i ett uppvärmt Medelhav finns möjlighet att ta sig ett dopp innan promenaden tillbaka. Vi äter lunchpaket medhavda från hotellet under dagen och vid återkomst till hotellet väntar en stunds vila och därefter yoga. Kvällen på egen hand.

  Läs vidare
 • Från oliver till hav
  Dag 6

  Från oliver till hav

  Morgonyoga och frukost på hotellet. Idag vandrar vi från hotellet ned till Lauro-stranden genom olivlundar. Vid ett vakttorn ligger den välrenommerade gården Villanella med en mycket uppskattad provsmakningsmeny av deras traditionella produkter med fokus på grönsaker och landskapets läckerheter med ett glas vin/vatten innan vi tar oss tillbaka till hotellet. Vandringens längd ca 4 km. Yoga under sen eftermiddag och kvällen till fritt förfogande.

  Läs vidare
 • Havsvandring mot romarnas Nerano och Marina del Cantone
  Dag 7

  Havsvandring mot romarnas Nerano och Marina del Cantone

  Morgonyoga och frukost på hotellet. Dagen vandring är en scenisk vandring mot det charmiga lilla fiskeläget Nerano spetsen av Sorrentohalvön som vetter mot Salernobukten. Dess vackra Marina del Cantone är en stenstrand som havets vågor gjort runda och fina. Det berättas att staden är uppkallad efter den romerska kejsaren Nerone, som hade en villa på Capri och efter en segeltur så hamnade han i Nerano. Han blev genast trollbunden av de vackra klipporna och den vackra stranden och han valde så att bygga ännu en villa här. Namnet Nerano kommer från latinets Neronianum. Orten har sedan dess utvidgats längst med sluttningarna och här finns både kyrka, ett gammalt vakttorn och flera hus från slutet av Medeltiden. Dagens neapolitanare och andra livsnjutare kommer ofta till Nerano sjövägen. Dagens vandring är drygt 6 km.
  Det finns flera restauranger och barer i Nerano/Marina del Cantone där man kan köpa sig något att äta och dricka på egen hand innan vi tar oss tillbaka till hotellet.
  Yoga före promenad till vår agriturismo där vi gör en matlagningskurs samt avnjuter läckerheterna till avslutningsmiddag. Här behöver du ha med dig en ficklampa för promenaden tillbaka till hotellet.

  Läs vidare
 • Hemresa till Sverige
  Dag 8

  Hemresa till Sverige

  Efter en tidig frukost väntar buss och flyg hem till Sverige under dagen.

  Läs vidare

Platser vi besöker

Resefakta

 • Reslängd

  8 dagar

 • Avreseort

  Stockholm. Andra orter på förfrågan.

 • Avresor/Datum

  16 – 23 sept

 • Pris från

  15.490:-

 • Enkelrumstillägg

  2.590:-

 • I priset ingår

  - Direktflyg Stockholm – Rom

  - Alla transporter omnämnda i programmet

  - Del i dubbelrum på Villa Romita

  - Yoga övningar enligt program med matta

  - Sju frukostar

  - Fyra lunchpaket/provsmakning

  - Tre middagar varav en även är matlagningskurs

  - Svensktalande yogaledare

  - Svensktalande vandringsguide

  - Skatt 

 • Klimat

  Höstens resa;

  Högsta medeltemperatur är 25 grader.

  Havets temperatur är 22 grader.

 • Vandringens karaktär:

  Vi kategoriserar denna vandring som ett strövtåg, Gradering 1.
  En sinnernas resa med yoga och lättare vandringar på mellan 4  - 9 km.

   

  Vandringen passar sig bäst för personer med normal kondition och vana att promenera på varierat underlag flera dagar i sträck. Höjdskillnad och trappor förekommer så hela knän och leder rekommenderas för en njutbar upplevelse.

   

  Yogaupplägg 

  Ankomstdagen inleds med en introduktion av yoga. Alla är välkomna oavsett tidigare erfarenhet, då yogan kommer att anpassas efter deltagarnas varierade förutsättningar.
  Vi kommer att börja dagarna med en mjuk, dynamisk yoga.
  Efter vandringen kommer praktiken att vara av lugnare mer återuppbyggande karaktär.

 • Frågor om resan?
  Ring oss på tel 08-660 18 00 eller maila info@favoritresor.se.
 • Avbeställningsskydd
  Vi rekommenderar Europeiska ERV reseförsäkringar avbeställningsförsäkring, tecknas senast 48 timmar efter bokning direkt via Europeiska ERV på 0770-456 900 eller info@erv.se
 • Resa från annan ort?
  Vi undersöker gärna avresemöjligheten från Göteborg/Köpenhamn på förfrågan och mot eventuellt tillägg.
 • Resevillkor