Vandring och yoga på Sorrentohalvön

Välkommen till en av Italiens vackraste trakter i den sköna höstens ankomst vid blåskimrande Sorrentohalvön. På sköna Sorrentohalvön mitt emellan Neapelbukten och Amalfikusten väntar en sinnenas resa med yoga, lätt vandring och njutbara måltider i likasinnades sällskap. Förutom härliga vandringar vid havet väntar också besök på ekologiskt skötta gårdar samt trevligt boende i den vackert belägna orten Sant’ Agata sui Due Golfi.

Läs vidare

Agriturismo Fattoria Terranova har ett lugnt läge i grönskan på höjden ovan två bukter. Här yogar vi på terrassen med vacker utsikt över Neapelbukten och Sorrentobukten. Vår uppskattade och omtyckta vandringsguide är Anna Rudh Meo, bosatt på Ischia sedan många år. Din erfarna och kunniga yogalärare Sarah Jonsson inleder dagarna med dynamisk morgonyoga och avrundar dagen med en mera avslappning yoga före middagstid. Du behöver inte ha stor erfarenhet av yoga eftersom Sarah anpassar yogan efter var och ens nivå.

 • Pris
 • Avresedatum
 • Reselängd

  8 dagar

 • Avreseorter

  Stockholm. Andra orter på förfrågan.

 • Tema

Resans ciceron Anna Rudh Meo

Resans ciceron Sarah Jonsson

Resans höjdpunkter

 • Morgonyoga på terrassen medan solen går upp.
 • Besök på olika familjegårdar med möjlighet att köpa hem lokalproducerade produkter.
 • Matlagningskurs på Agriturismo Fattoria Terranova.

Reseprogram

 • Sverige – Sorrentohalvön
  Dag 1

  Sverige – Sorrentohalvön

  Vår färdledare möter gruppen på Roms flygplats för bussresan ned till sköna Sorrentohalvön. Vårt boende Agriturismo Fattoria Terranova är beläget i ett böljande landskap med havet nedanför. Gården är omgiven av oliv- och apelsinlundar. Terrasserna erbjuder fantastisk utsikt över havet. Vid ankomst checkar vi in och därefter väntar yoga och gemensam middag.

    

   

  Läs vidare
 • Familjegård i Massa Lubrense
  Dag 2

  Familjegård i Massa Lubrense

  Yoga inleder dagen och frukost på hotellet. Dagens vandring går från vårt boende till den lilla orten San Francesco utanför Massa Lubrense i en gedigen och fruktbar jordbruksbygd. Vi besöker en liten charmerande familjegård mitt i naturen. En mysig och välsmakande lunch inklusive dryck serveras här. Vandringens längd är 4 km. De som önskar kan ta lokalbuss mot extrakostnad tillbaka till Sant’ Agata och promenera till hotellet eller vandra tillbaka tillsammans med vår färdledare. Yoga tidig kväll, middag och resten av kvällen till eget bruk.

  Läs vidare
 • Sirenernas stig
  Dag 3

  Sirenernas stig

  Yoga inleder dagen och frukost på hotellet. Dagens vandring har fått sitt namn från de tre Galli-öarna eftersom det var där som sirenerna lockade Odysseus med sin trollbindande sång. Det är en naturskön slinga som tar vandraren genom den södra sidan av Sorrentohalvön medan man njuter av en härlig utsikt över Amalfikusten ända till Faraglioni-klipporna på Capri om vädrets makter är med oss. Stigen, ibland stenig och kuperad går längs terrasser, dalar och klippor och är till största delen på grusväg. Du passerar dignande fruktträd och olivlundar, solvärmd, doftande medelhavsmacchia, ek, kastanj och pinjeskog. Vandringens längd är 8 – 9 km och tar 4 – 5 timmar med 300 meters höjdskillnad. Lätt vandring på det stora hela, utom den branta biten upp till Pizzetiello där du avverkar 130 meters höjdskillnad på 500 meter - men utsikten gör det värt ansträngningen! Vi äter en enklare lunch under dagen på en gård. Retur till hotellet till fots och lite tid på egen hand innan eftermiddagens yogapass. Kvällen till fritt förfogande.

  Läs vidare
 • Vandring ovan Sorrento
  Dag 4

  Vandring ovan Sorrento

  Yoga inleder dagen och frukost på hotellet. Dagens vandring går i området ovan Sorrento, staden i skuggan av Vesuvius som lockat resenärer alltsedan 1800-talets engelsmän på Grand Tour i Italien. Vandring längs de undangömda små stigar och småvägar som bär genom små byar och förbi fina hus och hisnande utsikt ned till Sorrento och den gamla fiskehamnen. Längs vägen passerar man små och stora odlingar av oliver, citroner, vin och annat spännande. Vi har ledig tid i Sorrento stad och kan äta lunch på egen hand här. Promenad tillbaka till hotellet eller för den som önskar finns lokalbuss mot avgift eller hotellets skyttelbuss enligt deras tider. Ett yoga pass väntar och sedan är kvällen till fritt förfogande.

  Läs vidare
 • Vandring mot havets Crapolla
  Dag 5

  Vandring mot havets Crapolla

  Dagen inleds med morgonyoga och därefter väntar frukost på hotellet. Dagens vandring går direkt från hotellet i Sant´ Agata till fiskebyn Crapolla, belägen i en liten bukt med traditionella fiskebåtar vid stranden. Stigen leder ned genom olivlundar, medelhavsek och kastanj. Vi har 500 trappsteg att gå nedför. Här påminner ruinerna av Sankt Petrus klostret oss om att Petrus mellanlandade här på sin resa till Rom. Från Crapolla åker vi med båt vidare till Marina del Cantone. För den som gillar bad i ett uppvärmt Medelhav finns möjlighet att ta sig ett dopp innan promenaden tillbaka. Vi äter lunchpaket medhavda från hotellet under dagen och vid återkomst till hotellet väntar en stunds vila och därefter yoga. Kvällen på egen hand.

   

  Läs vidare
 • Från oliver till hav
  Dag 6

  Från oliver till hav

  Morgonyoga och frukost på hotellet. Idag vandrar vi från hotellet ned till Lauro-stranden genom olivlundar. Vid ett vakttorn ligger den välrenommerade gården Villanella med en mycket uppskattad provsmakningsmeny av deras traditionella produkter med fokus på grönsaker och landskapets läckerheter med ett glas vin/vatten innan vi tar oss tillbaka till hotellet. Ett yoga pass väntar och sedan är kvällen till fritt förfogande.

   

  Läs vidare
 • Havsvandring mot romarnas Nerano och Marina del Cantone
  Dag 7

  Havsvandring mot romarnas Nerano och Marina del Cantone

  Morgonyoga och frukost på hotellet. Dagens sceniska vandring går mot det charmiga lilla fiskeläget Nerano vid spetsen av Sorrentohalvön som vetter mot Salernobukten. Dess vackra Marina del Cantone är en stenstrand vars stenar har formats av havets vågor. Det berättas att staden är uppkallad efter den romerska kejsaren Nerone, som hade en villa på Capri och efter en segeltur hamnade i Nerano. Han blev genast trollbunden av de vackra klipporna och den vackra stranden, därför valde han att bygga ännu en villa här. Orten har sedan dess utvidgats längs sluttningarna och här finns både kyrka, ett gammalt vakttorn och flera hus från slutet av medeltiden. Dagens neapolitanare och andra livsnjutare kommer ofta till Nerano sjövägen. Dagens vandring är drygt 6 km.
  Det finns flera restauranger och barer i Nerano/Marina del Cantone där man kan köpa sig något att äta och dricka innan vi tar oss tillbaka till hotellet. På kvällen väntar en
  gemensam matlagningskurs och sedan avnjuter vi läckerheterna till middag.

   

  Läs vidare
 • Hemresa till Sverige
  Dag 8

  Hemresa till Sverige

  Tidig morgon, väntar avresa från hotellet och inför den hämtas frukostpåse med i receptionen. Vi gör ett stopp för att sträcka på benen och för möjlighet att köpa något på vägen upp. Vi beräknas flyga hem för att ankomma Stockholm under tidig eftermiddag.

   

   

  Läs vidare

Platser vi besöker

Resefakta

 • Reslängd

  8 dagar

 • Avreseort

  Stockholm. Andra orter på förfrågan.

 • Avresor/Datum

  15 - 22 sept

 • Pris från

  17.990:-

 • Enkelrumstillägg

  2.090:-

 • I priset ingår

  - Direktflyg Stockholm – Rom

  - Transporter enligt programmet

  - Sju nätter på hotell, del i dubbelrum 

  - Yogaövningar enligt program med matta

  - Sju frukostar

  - Fyra luncher/lunchpaket

  - Två middagar varav en även är matlagningskurs

  - Svensktalande yogalärare

  - Svensktalande vandringsguide

  - Skatt 

 • Klimat

  Höstens resa;

  Högsta medeltemperatur är 25 grader.

  Havets temperatur är 22 grader.

 • Vandringens karaktär:

  Vi kategoriserar denna vandring som ett strövtåg, Gradering 1.
  En sinnernas resa med yoga och lättare vandringar på mellan 4  - 9 km.

   

  Vandringen passar sig bäst för personer med normal kondition och vana att promenera på varierat underlag flera dagar i sträck. Höjdskillnad och trappor förekommer så hela knän och leder rekommenderas för en njutbar upplevelse.

   

  Yogaupplägg 

  Ankomstdagen inleds med en introduktion av yoga. Alla är välkomna oavsett tidigare erfarenhet, då yogan kommer att anpassas efter deltagarnas varierade förutsättningar.
  Vi kommer att börja dagarna med en mjuk, dynamisk yoga.
  Efter vandringen kommer praktiken att vara av lugnare mer återuppbyggande karaktär.

 • Frågor om resan?
  Ring oss på tel 08-660 18 00 eller maila info@favoritresor.se.
 • Avbeställningsskydd
  Vi rekommenderar Europeiska ERV reseförsäkringar avbeställningsförsäkring, tecknas senast 48 timmar efter bokning direkt via Europeiska ERV på 0770-456 900 eller info@erv.se
 • Resa från annan ort?
  Vi undersöker gärna avresemöjligheten från Göteborg/Köpenhamn på förfrågan och mot eventuellt tillägg.
 • Resevillkor