Nyårsvandring i norra Wales

Vår nyårsvandring till havets Dorset samt vårvandring i Wales har fått fantastiska vitsord, därför kommer nu ännu en nyårsvandring men den här gången till stolta Wales. Fira in det nya året med vandringskängorna på och i likasinnades sällskap!

Läs vidare

Norra Wales är en magisk plats som måste upplevas. Hänförande natur med karga kuster, hisnande berg, pittoreska byar och keltiskt arv erbjuder en stor variation av både natur- och kulturupplevelser. Vandra längs kusten, i skog, i berg och vid trolska sjöar. Välkommen till Stolta Wales i nyårstid!

På denna resa vandrar vi i berg och beundrar det mäktiga och högsta berget i England och Wales,  Snowdon. Vi går genom skog och följer floden som leder ner till vattenfallet Swallow Falls och besöker mysiga Betws y Coed samt firar nyår tillsammans på vårt mysiga boende! 

Detta är en resa för dig som vill komma bort från staden och ut i naturen – vilken är något alldeles speciellt här i Wales. Landskapet trollbinder med sina höga berg och dess bergssjöar. Det keltiska arvet gör sig ständigt påmint i de byar vi passerar och längs de vägar vi vandrar medan vår guide berättar om gamla legender och historier från det förflutna som uppstått i omgivningen. 

Vi bor på Craflwyn Hall mitt i det mytiska landskapet i Snowdonia National park. Huset är från 1800-talet och ligger i den lilla dalen Nan Gwynant vid foten av Snowdon. Idag ägs det av National trust och totalrenoverades 2004 till sin forna glans. Här finns 21 sovrum, tre lounger och en restaurangdel. 

Under dagarna leds vi av erfarna engelsktalande vandringsguider som även är experter på sin landsbygdsända och generöst delar med sig av sin kunskap. Varje dag erbjuds två olika vandringslängder. Den lättare vandringen är max 11 km och den medelsvåra max 15 km men eftersom vandringarna skräddarsys utifrån årstid, väder och deltagarna så kan vandringarna komma att bli kortare eftersom man önskar att dagarna bör avslutas kring 15.30 – 16.00. På kvällen ges specifik information inför nästkommande dag och på morgonen får vi själva förse oss med picknicklunch från pensionatets utbud.

Vår grupp kommer vandra med pensionatets övriga gäster, något som har uppskattats mycket på våra tidigare resor till Dorset och Wales. 

 • Pris
  12 990:-
 • Avresedatum
  2017-12-29
 • Reselängd

  6 dagar

 • Tema

Resans höjdpunkter

 • Vandringarna i Snowdonia National Parks vackra omgivningar
 • Boendet och personalen på mysiga Craflwyn Hall
 • Nyårsgalamiddagen

Reseprogram

 • Sverige – Manchester – Craflwyn Hall
  Dag 1

  Sverige – Manchester – Craflwyn Hall

  Eftermiddagsflyg till Manchester där vi landar tidig kväll. Vi möts av en meet- and greet guide som visar oss till bussen och vår chaufför som tar oss till Snowdonia National Park och veckans boende i vackra omgivningar. Väl framme får vi träffa våra vandringsledare samt pensionatets övriga gäster som kommer att vara med på vandringarna. Sedan serveras vi en gemensam välkomstmiddag. 

  Läs vidare
 • Skogsvandring vid glittrande vatten - Charmerande Betws-y-Coed
  Dag 2

  Skogsvandring vid glittrande vatten - Charmerande Betws-y-Coed

  Dagens lättare vandring börjar i Betws-y-Coed, en charmerande liten by vid floden Lluqwy. Vi går genom skogen Gwydyr till den avlånga naturliga sjön Llyn Parc på 200 meters höjd över havet. I sjöns södra ände fanns det tidigare en bly- och zinkgruva och sjöns utflöde går genom resterna av detta maskineri innan den flyter samman med floden Conwy. På grund av detta är blyhalten i sjön hög vilket gör att det inte finns någon fisk i den. Vi går vidare och når det vackra vattenfallet Swallow Falls som är inramat av höga träd. Vi återvänder till Craflwyn Hall gåendes längs Llugwy. 

  Den medelsvåra vandringen börjar vid Pont Cyfyng och går upp på Moel Siabod, ett av de mest populära bergen i Wales där toppen bjuder en fantastisk 360 graders utsikt. Vi vandrar ned för berget till centret Plas Y Brenin och avslutar vid The Pinnacle Café i Capel Curig. 

  Gemensam middag på Craflwyn Hall.

  Dagens lätta vandring är cirka 10,5 km, cirka 260 höjdmeter upp/ned.Dagens medelsvåra vandring är cirka 8,5 km, cirka 700 höjdmeter upp/ned. Läs vidare
 • Llanberis - Nyårsgalamiddag
  Dag 3

  Llanberis - Nyårsgalamiddag

  Dagens vandring rör sin omkring den lilla staden Llanberis vid foten av Snowdon. Den lättare vandringen går runt sjön Llyn Padarn genom Padarn landsbygdspark och förbi sjukhuset Old Quarry och Slate Museum. Det finns mycket tid att njuta av omgivningarna och dess historia. Den medelsvåra vandringen tar oss upp för berget Moel Eilio där vi har en fantastisk utsikt över hav och berg. 

  På kvällen väntar en fantastisk nyårsmiddag. Efter middagen fortsätter nyårsfirandet medan vi räknar ner till det nya året.

  Dagens lätta vandring är cirka 10,5 km, cirka 280 höjdmeter upp/ned. Dagens medelsvåra vandring är cirka 13 km, cirka 760 höjdmeter upp/ned. Läs vidare
 • Årets första vandringsdag!
  Dag 4

  Årets första vandringsdag!

  Gott nytt 2018! Det nya året firas in med ännu en vandring. Den lättare går från Craflwyn Hall bredvid floden Glaslyn till dess den mynnar ut i sjön Llyn Dinas som har ett maxdjup på 10 meter. Här är lax- och öringfiske vanligt. Efter en ganska brant stigning når vi dalen Cwm Bychan och den lilla byn Nantmor och härifrån fortsätter vi sedan genom den dramatiska ravinen Aberglaslyn Pass. Vi kommer ut vid ‘Gelert’s Grave’ och den söta byn Beddgelert. Enligt legenden ligger här hunden Gelert som var Prins Llewelyn den Store av Norra Wales, trogna följeslagare. En dag gav sig prinsen ut på jakt, av oförklarlig anledning utan sin hund. Vid återkomsten kom så Gelert lyckligt springande mot prinsen…täckt av blod. Inte förvånande blev prinsen orolig och sprang genast för att titta till sin son men fann en tom vagga, sängkläder och golv färgat av blod. Fadern satte svärdet i sin hunds sida, i tron om att Gelert var skyldig till arvingens död, men i samma stund som hunden skall för sista gången, hördes ett barns skrik. Barnet låg oskadat bredvid en stor varg som Gelert hade skyddat barnet från. Prinsens ånger tillät honom aldrig mer att le och detta sägs vara platsen där han begravde sin Gelert.  

  Den medelsvåra vandringen börjar i den lilla byn Croesor. Vi går uppför en bergsrygg som leder till toppen av berget Cnicht, vars namn kommer från det engelska ordet Knight då bergets form har liknats vid en riddares hjälm. Det är i allmänhet erkänt som ett berg men också omstritt om det egentligen skiljer sig tillräckligt från sitt modersberg Allt-fawr för att räknas som ett berg. På vägen ner gör vi ett kort besök i dalen Nantmor, passerar sjön Dinas och är sedan tillbaka på Craflwyn Hall. 

  Dagens lätta vandring är cirka 10 km, cirka 420 höjdmeter upp/ned. Dagens medelsvåra vandring är cirka 11 km, cirka 540 höjdmeter upp/ned. Läs vidare
 • Vandring vid kusten
  Dag 5

  Vandring vid kusten

  Dagen bjuder på helt andra omgivningar än tidigare i veckan. Vi åker till kusten där båda vandringarna idag startar i Criccieth med sitt imponerande slott och går längs kusten fram till den populära semesterbadstranden Black Rock Sands och Morfa Bychan. Under den lätta vandringen fortsätter vi sedan längs Dwyryds flodmynning tills vi når den fina lilla hamnen i den viktorianska staden Borth y Gest med sina hus i klara färger. Den mellansvåra vandringen fortsätter istället inåt land  till Moel y Gest där vi har en panorama utsikt över landskapet. Här finns också lämningar från ett järnåldersfort. Båda vandringarna avslutas sedan i hamnstaden Porthmadog med dess små butiker och ikoniska järnväg. 

  Dagens lätta vandring är cirka 11 km, cirka 140 höjdmeter upp/ned. Dagens medelsvåra vandring är cirka 15 km, cirka 400 höjdmeter upp/ned. Läs vidare
 • Conwy - Hemresa
  Dag 6

  Conwy - Hemresa

  Idag är det dags att säga hejdå till Snowdonia National Park. Vi checkar ut från Craflwyn Hall och beger oss mot Conwy. Här finns den storslagna medeltidsborgen Conwy Castle, med sin cirka 1 km långa stadsmur med inte mindre än 22 vaktande torn är det den intressantaste av Edward I:s många borgar i Wales. Vi får en guidad tur i staden och slottet av en Blue Badge guide och sedan äter vi en gemensam lunch på restaurang innan vi beger oss mot flygplatsen och vårt kvällsflyg tillbaka till Stockholm.

  Läs vidare

Mer om resan

Platser vi besöker

Resefakta

 • Reslängd

  6 dagar

 • Avresor/Datum

  29 december

 • Pris från

  12.990:-

 • Enkelrumstillägg

  890:-

 • I priset ingår

  - Direktflyg Stockholm – Manchester t/r, flygavgifter
  - Transporter enligt programmet
  - Fem nätter på Craflwyn Hall, del i dubbelrum
  - Fem frukostar
  - Fyra picknickluncher
  - En lunch på restaurang
  - Fem middagar
  - Engelsktalande vandringsguider
  - Skatt

 • Vandringens karaktär:

  Vi kategoriserar resan som en havsvandring, gradering 2-3 beroende på vilken vandring man väljer från dag till dag.

  Resan kräver god grundkondition pga vandringsdagar på tidvis arbetsamt underlag (kantiga, större stenar och ett fåtal partier rullgrus) och vissa delar anses som krävande i höjdskillnad. På grund av det steniga underlaget rekommenderar vi vandringskängor med tjock sula. 

 • Vänligen notera att vår grupp kommer att vandra med pensionatets övriga gäster. Det finns två vandrigar att välja på varje dag.

  Crafwlyn Hall har sammanlagt 21 sovrum, tre lounger och en restaurangdel. 

 • Frågor om resan?
  Ring oss på tel 08-660 18 00 eller maila info@favoritresor.se.
 • Avbeställningsskydd
  Vi rekommenderar Europeiska ERV reseförsäkringar avbeställningsförsäkring, tecknas senast 48 timmar efter bokning direkt via Europeiska ERV på 0770-456 900 eller info@erv.se
 • Resa från annan ort?
  Vi undersöker gärna avresemöjligheten från Göteborg/Köpenhamn på förfrågan och mot eventuellt tillägg.
 • Goda råd inför din vandring

  Tips om utrustning inför din resa (pdf)->

 • Resevillkor

Boka din resa

 • Avresa
 • 2017-12-29
 • Hemkomst
 • 2018-01-03
 • Platser kvar
 • 5+ platser kvar
 • Priser fr.
 • 12 990:-
 • Boka resa