Mandelblomsvandring i Benimaurell

Många har varit på våra populära Mandelblomsvandringar i Altea och skulle gärna igen få uppleva alla dessa vackra träd i vitt och rosa omgivna av en lätt doft av honung. Nu har ni chansen, denna gång på en ny plats, Benimaurell. Utanför turiststråken ligger Vall de Laguar och byn Benimaurell där utsikten är hisnande och lugnet välkomnande. Omgiven av berg och dal bor och vandrar vi i dess vackra omgivning. På 550 meters höjd finner vi denna lilla byn Benimaurell i Vall de Laguar i norra Alicante provinsen. Här finner vi vårt boende för de första fem nätterna på ett fyrstjärnigt hotell strategiskt placerat på toppen ovan för dalgångarna med en fantastisk utsikt över dess omnejd. Blickar man ut över vidderna ser man på en klar dag ända ner till Medelhavet och hotellet är omgivet av körsbärsträd och olivlundar. Vi vandrar genom småbyar i en jordbruksbygd där i februari mandelträden brukar blomma och olivträden nyligen blivit skördade. Vi möter de äldre männen som arbetar på sina marker, sköter om träden och skördar bondbönorna. Vi ser de gamla och vackra "tvättstugorna" där kvinnorna möttes för inte länge sedan. Vi njuter av friheten att dricka det friska bergsvattnet direkt ur dess otaliga källor och passar även på att fylla upp våra vattenflaskor. Vi avslutar denna härliga vandringsvecka med två nätter i hamnstaden Denia på ett trestjärnigt hotell centralt beläget i staden. Bekvämt gångavstånd till både centrum och dess butiker samt hamnen och havet gör att vi kan ta del av allt vad denna stad har att erbjuda. I Denia passar vi på att ha en fri dag för att på egen hand strosa runt och kanske handla hem några souvenirer som minne från denna vecka vid medelhavet.

Läs vidare

Vår vandringsguide Bippan Norberg har bott i Spanien och i trakten i över 28 år och visar på den här resan några av sina smultronställen. Med värme och gemenskap tar hon oss ut i i områdets nejder.

För de som vill finns det möjlighet att utan extra kostnad även delta i "Medvetenhet genom rörelseövningar" (Feldenkraismetoden), samt stavgångskurs.

 • Pris
 • Avresedatum
 • Reselängd

  8 dagar

 • Avreseorter

  Stockholm. Andra orter på förfrågan.

 • Tema

Resans ciceron Bippan Norberg

Resans ciceron Jeanne Van Sibille

Resans ciceron Emilia Moratinos

Reseprogram

 • Benimaurell och Vall de Laguar

  Benimaurell och Vall de Laguar

  Utanför turiststråken, på 550 meters höjd, finner vi den lilla byn Benimaurell i Vall de Laguar i norra Alicante provinsen. Benimaurell är en av tre byar i denna dalgång och består av några hundra invånare och det finns en liten affär och en lokal pub. Här låg en gång en morisk borg som skulle försvara hela dalen men istället finner vi idag ett fyrstjärnigt hotell strategiskt placerat på toppen med en fantastisk utsikt.

  Blickar man ut över vidderna ser man på en klar dag ända ner till Medelhavet och hotellet är omgivet av körsbärsträd och olivlundar. På denna plats spenderar vi våra första fem dagar, vi gör vandringar i dess omnejd och njuter av lugnet. Soluppgångarna varje morgon är lika imponerande nu som för 1000 år sedan. Läget är lugnt och vi kan sova gott bortom stadens puls.

  Läs vidare
 • Denia med Medelhavet

  Denia med Medelhavet

  Denia är en hamnstad vid medelhavet som också tillhör Costa blanca kusten.

  Med en mysig stadskärna som erbjuder både trevliga restauranger, stort utbud av butiker och glassbarer kan man strosa i dess gränder. Här finns mycket att upptäcka!

  Längs med den 4 km långa strandpromenaden har man en vacker utsikt över havet och det är ett mysigt ställe att promenera på.

  Vid hamnen kan man också strosa runt och kika på alla båtar som lagt till där. På sommarhalvåret är det hög puls just här men i februari är det desto lugnare, härifrån avgår färjorna till Balearerna och Ibiza.

  Vi bor centralt med gångavstånd till allt vad denna stad har att erbjuda.Här spenderar vi också vår lediga dag på egen hand och sista dagen gör vi en vandring längs med havet med en vy utöver horisonten och ett hägrande Ibiza i synfältet.

  Läs vidare
 • Mandelblom i bergen

  Mandelblom i bergen

  Mandelträden är alldeles kala innan de så plötsligt börjar blomma med vita eller rosa blommor och mängder med bin surrar runt bland blommorna. Här i bergen är det hundratals eller tusentals mandelträd som går i blom samtidigt och sprider en doft av honung. Mandel har odlats här långt tillbaka i tiden och används ofta i matlagningen och efterrätter.

  Läs vidare
 • Vandring genom berg och dal

  Vandring genom berg och dal

  Vandringarna går i berg och dal, 8-15 km, många gånger på steniga stigar så du bör vara van vandrare då underlag och terräng varierar. Utsikterna är hisnande, omringade av berg i alla riktningar ser vi raviner med fascinerande klippformationer när vi vandrar på de 1000 år gamla stigar och stentrappor som letar sig fram längs med bergen inramade av blommor och doftande kryddor.

  Läs vidare
 • Ledig dag

  Ledig dag

  I Denia passar vi på att ta en ledig dag ifrån vandrandet och får möjlighet att upptäcka denna mysiga stad på egen hand. Denia har allt av vad en större medelhavsstad har att erbjuda med dess butiker, glassbarer och fik.
  Ät en god lunch, köp med er några souvenirer som minne, shoppa butikerna eller besök en mysig bar. Promenera längs med strandpromenaden, hamnen eller vila ut på sandstranden.

  Läs vidare
 • Boendet i byn Benimaurell

  Boendet i byn Benimaurell

  De första fem nätterna spenderar vi på ett fyrstjärnigt hotell i byn Benimaurell med fantastiskt utsikt och lugnt läge. Här kan vi sova gott utan störande ljud efter dagens strapats. Standardrummen finns i hotellets huvudbyggnad eller så kan man bo i en svit i annexet där rummen har balkong med vacker utsikt och vissa rum har jacuzzi.På hotellet finns även en liten pool.

  De två sista nätterna tar vi oss tillbaka till civilisationen och bor på ett trestjärnigt hotell centralt i Denia med gångavstånd till centrum, hamnen och havet.

  Läs vidare

Resefakta

 • Reslängd

  8 dagar

 • Avreseort

  Stockholm. Andra orter på förfrågan.

 • Avresor/Datum

  15 - 22 februari

 • Pris från

  13 490:-

  Tillägg för svit med balkong och utsikt i annexet 790:- per person

  Tillägg för svit med jacuzzi, balkong och utsikt i annexet 1490:- per person

 • Enkelrumstillägg

  2050:-

 • I priset ingår

  - Direktflyg Stockholm – Alicante t/r inkl. flygavgifter
  - Transfer flygplatsen – hotellet t/r
  - fem övernattningar på fyrstjärnigt hotell, del i dubbelrum
  - två övernattningar på trestjärnigt hotell, del i dubbelrum
  - Sju frukostbufféer
  - Fem picknickluncher
  - fem måltider inkl vin/vatten
  - Fem guidade vandringar
  - Bussresor
  - Svensk ciceron
  - skatt

 • Klimat

  Högsta medeltemperatur under mitten av februari är 17 grader och lägsta medeltemperatur 7 grader. Havets medeltemperatur är 14 grader. 

 • Vandringens karaktär:

  Vi kategoriserar resan som en bergsvandring, gradering 2

  Vandringarna går i berg och dal, 8-15 km, så du bör vara van vandrare då underlag och terräng varierar.

 • Frågor om resan?
  Ring oss på tel 08-660 18 00 eller maila info@favoritresor.se.
 • Avbeställningsskydd
  Vi rekommenderar Europeiska ERV reseförsäkringar avbeställningsförsäkring, tecknas senast 48 timmar efter bokning direkt via Europeiska ERV på 0770-456 900 eller info@erv.se
 • Resa från annan ort?
  Vi undersöker gärna avresemöjligheten från Göteborg/Köpenhamn på förfrågan och mot eventuellt tillägg.
 • Goda råd inför din vandring

  Tips om utrustning inför din resa (pdf)->

 • Resevillkor