Musikfest i Berlin

Berlin har i sanning samlat operaeliten för sina Festdagar i april. Vi är speciellt glada över att få presentera våra svenska stjärnor Anna Larsson och Irene Theorin samt finska Camilla Nylund i årets Festtage. Årets musikaliska festligheter innehåller en bukett gnistrande operajuveler i form av Strauss ”Die Frau ohne Schatten” & Wagners ”Parsifal”, två musikaliska storheter i en duo-recital och en konsert av världens främsta pianosolister. Resan invigs i Philharmonie Berlin - Grosser Saal, av den rumänska pianisten Radu Lupu, en av de allra främsta solisterna i världen. På Schillerteatern dirigerar Zubin Mehta Strauss ”Die Frau ohne Schatten” med en stjärnkavalkad av sångare som Wolfgang Koch, Irene Theorin och Camilla Nylund. Kanonsolisterna René Pape, Andreas Schager, Tómas Tómasson och Anna Larsson gör Wagners ”Parsifal” till en oförglömlig kväll under ledning av Daniel Barenboim. Sista kvällen avslutas med ett speciellt möte mellan den gudabenådade argentinska pianisten Martha Argerich och dirigenten och pianisten Daniel Barenboim.

Läs vidare

Som kulturstad är Berlin rikt lottad. Här finns en mängd museer, tre stora operahus och flera berömda orkestrar. Under senare år har man byggt mycket i Berlin. Framstående internationella arkitekter har anlitats och resultatet har blivit en rad spektakulära byggnader, främst bland dem är Riksdagshuset med sin nya spännande kupol. Vi bor bra på fyrstjärniga Angleterre Hotel Gold Inn Berlin, centralt beläget på Friedrichstrasse, nära Unter den Linden och Brandenburger Tor. Staatsoper unter den Linden är f n under renovering och föreställningarna spelas nu på Schiller Theatern. Under resan upplever du Tysklands metropol Berlin och dess olika skepnader i buss och till fots tillsammans med vår uppskattade kulturguide Heike Merklein och ciceron Richard Klingspor.

 • Pris
 • Avresedatum
 • Reselängd

  5 dagar

 • Avreseorter

  Stockholm. Andra orter på förfrågan.

 • Tema

Resans ciceron Eva Jaehnert

Resans ciceron Richard Klingspor

Resans höjdpunkter

 • Daniel Barenboim dirigerar "Parsifal" med René Pape och Anna Larsson.
 • Mötet mellan den gudabenådade argentinska pianisten Martha Argerich och legendaren Daniel Barenboim.
 • Utflykter med Eva Jaehnert till det delade, det nya och konstens Berlin.
 • Zubin Mehta dirigerar "Die Frau ohne Schatten" med finska Camilla Nylund och vår Iréne Theorin.

Reseprogram

 • Berlin – stadsrundtur – pianokonsert
  Dag 1

  Berlin – stadsrundtur – pianokonsert

  Vid ankomst möter Eva Jaehnert med buss och resan börjar med en panorama stadsrundtur. Vi sere Olympiastadion, slottet Charlottenburg, Gedächtniskirche på Kurfürstendamm, de nordiska ambassaderna, den historiska kärnan med Unter den Linden, Gendarmenmarkt och Haeckesche  Markt. Gemensam lunch och incheckning på Angleterre Gold Inn Hotel Berlin.

  Kl. 20.00 på kvällen intar vi Berlins välljudande konserthus, byggt på 1960-talet och i folkmun lite raljant kallat "Circus Karajani", dels efter den flitigt verkande dirigenten Herbert von Karajan, dels på grund av byggnadens futuristiska yttre. Radu Lupu – en solist av världsklass inviger vår första kväll under ledning av festspelens general och dirigent Daniel Barenboim.

  Program: JOHANNES BRAHMS (»Haydn-Variationen« op. 56 for orchestra), ARNOLD SCHÖNBERG (Fünf Orchesterstücke op. 16), LUDWIG VAN BEETHOVEN (Piano concerto No. 5 E-flat major op. 73)  (längd). Privat buss till och från Philharmonie – Grosser Saal.

  Läs vidare
 • Dag 2

  Stadsvandring – ”Die Frau ohne Schatten”

  Idag heter vår guide Jens och vi åker kommunala medel till Hackescher Markt, ett torg i det före detta Östberlin som efter omfattande renoveringar blivit en omtyckt mötesplats. Därefter går promenaden vidare till de judiska kvarteren där en tredjedel av alla tyska judar samt högt respekterade personligheter bodde som bidrog till det konst- och kulturcentrum Berlin är än idag. Vi avslutar stadspromenaden med en gemensam lunch.

  KL. 18.00 möter vi, på Schillerteatern, dirigent Zubin Mehta när han leder Strauss största, mest mångbottnade och fascinerande opera i tre akter ”Die Frau ohne Schatten” med Iréne Theorin och finska stjärnsopranen Camilla Nylund.

  Privat buss till och från Schillerteatern. 

  Läs vidare
 • Det delade Berlin – ”Parsifal”
  Dag 3

  Det delade Berlin – ”Parsifal”

  Efter frukost möter vår guide vid hotellet och vi beger oss med allmänna kommunikationer till Prenzlauer Berg som i slutet av 1800-talet var ett av Berlins fattigaste och mest tätbefolkade områden. Därefter beger vi oss till Bernauerstrasse och Eva berättar historien om och visar oss hur murens fall förvandlades till en färgstark och livfull stadsdel med konstnärer, journalister och studenter. Efter en gemensam lunch har vi några timmar på egen hand innan vi beger oss till Schillerteatern.

  Kl. 17.00  är vi på plats för Wagners djuplodande idédrama "Parsifal" som sedan gammalt hör ihop med påsken. Ikväll formar Daniel Barenboim den skira och djupt berörande musiken i en prisad tolkning med idel kanonsolister: basen René Pape som den kloke Gurnemanz, hjältetenoren Andreas Schager som den rene Dåren Parsifal, Isländske Tómas Tómasson som den onde Klingsor och vår svenska Anna Larsson som den förföriska Kundry. Vår andra operakväll kommer att stanna i minnet länge. (5 tim 30 min).  Privat buss till och från Schillerteatern. 

  Läs vidare
 • Filharmonin – Musikinstrumentmuseet- duorecital Argerich & Barenboim
  Dag 4

  Filharmonin – Musikinstrumentmuseet- duorecital Argerich & Barenboim

  Heike möter oss på hotellet och vi beger oss med kommunala medel till Berlins Philharmonie där vi får vi en visning av Berlins musikaliska hjärta sedan öppnandet 1963. Dess ovanliga tält-liknande form och särskiljande ljust gula färg gör det till ett av stadens landmärken. Den ovanliga arkitekturen och innovativa designen har varit ett hett ämne för kontroverser och åsikter men fungerar idag som en modell för konserthus över hela världen. Därefter väntar en guidad rundtur på Musikinstrumentmuséet som grundades 1888 av Philipp Spitta och Joseph Joachim vid den kungliga akademiska Musikhögskolan. Här visas cembali från familjen Rückers, Möckelfioler, italienska violiner av mästarna Amati, Guarneri och Stradivari, Hammarorglar och mycket mer. Efter konserten äter vi en gemensam påskaftonsmiddag på hotellet.

  Kl. 16.00 njuter vi av mötet mellan Martha Argerich och Daniel Barenboim, de två mest framstående pianisterna under de senaste decennierna i Philharmonie Berlin – Grosser Saal. Program : JOHANNES BRAHMS (Haydn-Variationen op. 56b for two pianos), ARNOLD SCHÖNBERG (Fünf Orchesterstücke op. 16 arranged for two pianos by ANTON WEBERN), FRANZ LISZT (Concerto pathétique Réminiscences de Don Juan).

  Privat buss till och från Philharmonie – Grosser Saal.  

  Läs vidare
 • Hemresa
  Dag 5

  Hemresa

  Förmiddagen på egen hand. Efter lunch beger vi oss till flygplatsen där vårt flyg avgår till Arlanda. 

  Läs vidare

Resefakta

 • Reslängd

  5 dagar

 • Avreseort

  Stockholm. Andra orter på förfrågan.

 • Avresor/Datum

  12 - 16 april

 • Pris från

  17 250:-

 • Enkelrumstillägg

  2.490:-

 • I priset ingår

  - Flyg Stockholm – Berlin t/r inkl. skatt
  - Transporter, entréer och visningar enligt program
  - Fyra nätter på hotell, del i dubbelrum
  - Fyra frukostar
  - Tre luncher
  - En påskmiddag
  - Två opera- & två konsertbiljetter i kat 3 (värde ca 4500:-)
  - Berlin Welcome Card för fri transport med allmänna kommunikationer dag 2 – 4
  - Svensktalande musikciceron
  - Svensktalande licensierad guide
  - Skatt

 • Frågor om resan?
  Ring oss på tel 08-660 18 00 eller maila info@favoritresor.se.
 • Avbeställningsskydd
  Vi rekommenderar Europeiska ERV reseförsäkringar avbeställningsförsäkring, tecknas senast 48 timmar efter bokning direkt via Europeiska ERV på 0770-456 900 eller info@erv.se
 • Resa från annan ort?
  Vi undersöker gärna avresemöjligheten från Göteborg/Köpenhamn på förfrågan och mot eventuellt tillägg.
 • Resevillkor