Nyår i Oslo

Välkommen att fira in det nya året i Oslo med Mozarts ”Cosi fan tutte” och Mascagnis ”Cavalleria Rusticana” tillsammans med Leoncavallos ”Pagliacci”. Den prisbelönte regissören Jonas Corell Petersen iscensätter Wolfgang Amadeus Mozarts komiska verk om lustens allvar, Così fan tutte. Det hela börjar med en vadslagning - två unga och självsäkra män, Guglielmo och Ferrando, skryter om sina fästmör, Fiordiligi och Dorabella och hur trogna de är. Den äldre och något cyniske Don Alfonso frågar vad dessa kvinnor är gjorda av - de är inte kött och blod som vi? Killarna kommer överens om att testa de två systrarna, för att bevisa att de har rätt. Scenen är således satt för förklädnader, rollväxlingar, erotik och svartsjuka. Hur länge kan vi hålla upp fasaden? Och hur trogna är vi, till andra och till oss själva? I rollerna hör vi Davide Luciano som Guglielmo, Eir Inderhaug som Despina, Ingeborg Gillebo som Dorabella, Luca Tittoto som Don Alfonso, Marius Roth Christensen som Ferrando och Natalia Tanasii som Fiordiligi.

Läs vidare

Cavalleria Rusticana och Pagliacci är två berättelser om vanliga människor, som styrs av känslor, hyckleri och dubbelmoral , säger regissörerna Kasper Holten och Paul Curran. Verken av Mascagni och Leoncavallo beskriver vardagen i södra Italien i slutet av 1800-talet, med passioner, svartsjuka, uppror och död. De korta operorna är skrivna under samma period och uppförs nästan alltid i tandem. I rollen som Santuzza i Cavalleria Rusticana hör vi Lise Davidsen och som Turiddu hör vi Henrik Engelsviken. I ”Pagliacci” hör vi Marita Sølberg som Nedda, Yngve Søberg som Tonio och Mikhail Gubsky som Canio.

Nyårssupén serveras på det spektakulära operahuset och från dess fönster kan vi beskåda ett vackert fyrverkeri. Den som önskar kan vid tolvslaget gå ut på operataket, där du skådar ut över hela hamnområdet.

Resan inkluderar även besök på Astrup Fearnley och vi får en visning av operahuset.Ciceron är Richard Klingspor.

 • Pris
 • Avresedatum
 • Reselängd

  3 dagar

 • Tema

Resans ciceron Richard Klingspor

Reseprogram

 • Astrup Fearnley – ”Cosi fan tutte”
  Dag 1

  Astrup Fearnley – ”Cosi fan tutte”

  Flyg till Oslo kl. 11.00 och vid ankomst en timme senare möter Richard Klingspor med buss. Vi åker till Aker Brygge där vi intar en lättare lunch innan vår guidade visning av Astrup Fearnley museet. Efter visningen tar bussen oss till Scandic Oslo City där vi checkar in och får sedan lite tid till fritt förfogande. Vi samlas för en tidig middag på restaurang innan kvällens föreställning.

  Läs vidare
 • Visning av Oslos operahus – ”Cavalleria Rusticana/Pagliacci” och nyårsfirande
  Dag 2

  Visning av Oslos operahus – ”Cavalleria Rusticana/Pagliacci” och nyårsfirande

  Efter frukost får vi en visning av operahuset och har sedan lite tid på egen hand innan kvällens föreställning som börjar kl. 17.00. Efteråt samlas vi i operans restaurang för en festlig nyårsmiddag. Från restaurangens fönster kan vi beskåda ett vackert fyrverkeri och den som önskar kan vid tolvslaget gå ut på operataket, en upplevelse utöver det vanliga.

   

  Foto: Erik Berg / Den Norske Opera & Ballett.

  Läs vidare
 • Egna strövtåg – hemresa
  Dag 3

  Egna strövtåg – hemresa

  Vi har dagen till fritt förfogande och på eftermiddagen hämtar buss för att ta oss till flygplatsen Gardermoen för hemresa till Stockholm Arlanda.

  Läs vidare

Resefakta

 • Reslängd

  3 dagar

 • Avresor/Datum

  30 december

 • Pris från

  10 950:-

 • Enkelrumstillägg

  850:-

 • I priset ingår

  - Flyg Stockholm-Oslo t/r inkl flygavgifter
  - Två övernattningar på angivet hotell, del i dubbelrum
  - T vå biljetter, Parkett
  - Två frukostar
  - En middag
  - Nyårssupé inklusive vin och nyårsskålen
  - Bussresor
  - Visning och entréer enligt programmet
  - Svensk ciceron
  - Skatt

 • Frågor om resan?
  Ring oss på tel 08-660 18 00 eller maila info@favoritresor.se.
 • Avbeställningsskydd
  Vi rekommenderar Europeiska ERV reseförsäkringar avbeställningsförsäkring, tecknas senast 48 timmar efter bokning direkt via Europeiska ERV på 0770-456 900 eller info@erv.se
 • Resa från annan ort?
  Vi undersöker gärna avresemöjligheten från Göteborg/Köpenhamn på förfrågan och mot eventuellt tillägg.
 • Resevillkor