Opera i Verona

För operavänner har namnet Verona en underbar klang. Tänk att få sitta en ljum, sammetssvart natt i den romerska arenan och lyssna till klassiska föreställningar. Att få promenera under Julias balkong i Veronas medeltida stadskärna. Varje operaälskares dröm är att vara med om en operaföreställning på den klassiska arenan i Verona och helst också att få uppleva paradnumret ”Aida”. Förutom ”Aida” kan vi under denna resa erbjuda klassikern ”Nabucco”, båda operorna signerade Giuseppe Verdi. Under ledning av dirigent Julian Kovatchev och La Fura dels Baus i "Verdi" framträder bland annat den bulgariske basen Deyan Vatchkov som kungen, litauiska världssopranen Violeta Urmana gör Amneris, italienska sopranen Amarilli Nizza är Aida och Radames gestaltas av uruguayanske tenoren Carlo Ventre. Under operakvällen med "Nabucco" underhålls vi av världsberömde Daniel Oren som leder prisbelönte baritonen George Gagnidze som Nabucco. Den italienske tenoren Walter Fraccaro gestaltar Ismaele, ryske basen Stanislav Trofimov är Zaccaria och ukrainska sopranen Tatiana Melnychenko gör sin genombrottsroll från The Met och ROH, som Abigaille.

Läs vidare

”Aida” uppfördes första gången i Kairo i december 1871. Handlingen utspelas i Egypten på faraonernas tid och innehåller ett klassiskt triangeldrama och förbjuden kärlek. Operan kom senare att bli en symbol för frihet i Italien under fascistdiktaturens tid och uppförs varje sommar i Verona. Under ledning av den kontroversiella katalanska teatergruppen La Fura dels Baus får denna klassiker en  futuristisk ton. Arenan ger en perfekt inramning för denna mäktiga produktion!  

”Nabucco” betraktade tonsättaren själv som sitt äkta konstnärliga genombrott 1842. ”Nabucco” utspelar sig i Jerusalem samt i Babylons hängande trädgårdar och handlar om den babyloniske härföraren Nebukadnesars krig mot israeliterna, som rövat bort hans dotter Ferena. Därefter inleds ett kärleks- och svartsjukedrama med förvecklingar där alla färgstarka ingredienser för en framgångsrik opera inkluderas. Fångarnas kör med Va´pensiero blev ett av tonsättarens allra mest populära nummer och en symbol för Verdis tidiga operors nationalistiska ton.

Trakten kring Gardasjön har alltid varit känd för sin skönhet och sitt behagliga klimat. Vi gör en resa över sjön med båt för att uppleva dess skiftande natur och ser en vacker trädgård med konst vid Gardone. Under en promenad i Veronas gränder ser vi välbevarade byggnader från romersk tid, medeltid och renässans. 

Desenzano del Garda är en liten stad vid den vackra Gardasjöns södra strand. Hotell Vittorio ligger mycket bra vid den charmiga lilla innerhamnen i centrum av staden. Hotellet har två sällskapsrum, bar, och uteservering mot den lilla hamnen. Nära hotellet finns möjlighet till bad. Desenzano lockar till trivsamma strövtåg på egen hand och blir en bra bas för vistelsen. Ciceron är välkända och omtyckta Ingrid Perfetti.

 • Pris
 • Avresedatum
 • Reselängd

  5 dagar

 • Avreseorter

  Stockholm. 

 • Tema

Resans ciceron Ingrid Perfetti

Resans höjdpunkter

 • "Aida" och "Nabucco" på Arena di Verona.
 • Boende i Desenzano del Garda, vid Gardasjöns södra strand.
 • Besök på vingård i Valpolicella.

Reseprogram

 • Stockholm – Valpolicellas viner - Gardasjön
  Dag 1

  Stockholm – Valpolicellas viner - Gardasjön

  Flyg från Stockholm till Venedig. På flygplatsen möter vår ciceron med buss för färd mot vindistriktet Valpolicella och den historiska vingården Possessioni Serego Alighieri. Denna gård ägs sedan 21 generationer av grevefamiljen Alighieri som är släkt i rakt nedstigande led till poeten Dante Alighieri som levde på 1300-talet.
  Förutom en djupdykning i historien så ska vi förstås smaka på deras goda viner i kombination med en välsmakande lunch.

  Vår resa fortsätter till det idylliska Desenzano del Garda med incheckning in på Hotel Vittorio i Desenzanos historiska stadskärna. Vi avslutar det gemensamma dagsprogrammet med ett glas proseccovin med tilltugg på en trevlig bar nära hotellet.

  Läs vidare
 • Desenzano – Operakväll ”Aida”
  Dag 2

  Desenzano – Operakväll ”Aida”

  Under förmiddagen bekantar vi oss med vår stad. Här finns bland annat resterna av en villa från romartiden och under ett besök i domen kan vi beundra altartavlan av Giovanni Battista Tiepolo. Efter promenaden finns tid till eget förfogande då möjlighet ges till bad och lunch på egen hand innan avresan till Verona, ca fem mil från Desenzano. Verona ligger vid floden Adige öster om Gardasjöns södra spets och har genom historien varit en viktig knutpunkt genom sitt läge mellan Alperna och Poslätten. Förutom historien om Romeo och Julia, som sägs ha utspelat sig här, är Verona känt för sina många välbevarade romerska monument, endast Rom har fler. Ett av dessa monument är den vackra amfiteatern där föreställningarna vid Operafestivalen äger rum: Arena di Verona. 
  Gemensam middag innan det är dags för kvällens föreställning av ”Aida”, ca kl 21.00.

  Läs vidare
 • Gardasjöns skiftande ansikten
  Dag 3

  Gardasjöns skiftande ansikten

  Gardasjön, Italiens största sjö, har med sin naturskönhet och sitt behagliga klimat i alla tider lockat många besökare. Den nedre delen har Medelhavsflora med vin- och olivodlingar. Den övre delen omges av berg, vars högsta punkt är Monte Baldo på över 2000 meter. Runt sjön ligger sevärda och intressanta orter. Idag tar vi båten till Gardone och besöker den botaniska trädgården “Fondation André Heller”. Den sista tsarens tandläkare Arthur Hruska skapade ett botaniskt paradis på sluttningen av Monte Lavino ned mot sjön. Under åren 1910 – 1970 samlade han in 500 växtarter från varje kontinent och från olika klimat. I det speciella klimatet frodas magnolia, gräs, iris och ormbunkar samt suckulenter och subtropiska växter. Här njuter man av den nye ägaren, den kände österrikiske multimediekonstnären, André Hellers konstsamling av modernt och etniskt slag bland färgstarka blomster, stenträdgårdar, frodiga höga bambusnår och vackra små dammar av japanskt snitt med koikarpar. Gemensam lunch i Gardone samt kvällen fri för egna strövtåg i Desenzano.

  Läs vidare
 • Världsarvsstaden Verona – Operakväll ”Nabucco”
  Dag 4

  Världsarvsstaden Verona – Operakväll ”Nabucco”

  Efter förmiddag och lunch på egen hand i Desenzano åker vi åter till Verona och går en stadspromenad i den gamla stadskärnan med sina vackra torg och trånga gränder. Här finns många välbevarade arkitektoniska minnesmärken och byggnader som vittnar om stadens storhetstid under 1200- och 1300-talen. Mycket av den medeltida atmosfären finns kvar och vid familjen Capuletis palats ser vi Julias balkong.

  Piazza delle Erbe, grönsakstorg under medeltiden, ligger på platsen för romarnas forum och Piazza Bra domineras av Arena di Verona, den romerska amfiteatern där operaföreställningarna äger rum. Den var en av de största redan under romarriket och idag är den tredje största i Europa – bara Colosseum i Rom och amfiteatern i Capua är större. Amfiteatern färdigställdes år 30 e Kr men förstördes till stor del i en jordbävning och brand år 1117. Då låg arenan utanför stadsmurarna och dess gladiatorspel lockade folk långt från staden. Amfiteatern kunde härbärgera 25.000 åskådare och dess elipsformade yttre fasad byggdes ursprungligen av vit och rosa kalksten från Valpolicella. Idag återstår endast två våningar. Efter den stora jordbävningen användes dess sten som byggnadsmaterial för återuppbyggnad. Under renässansen började man försöka att återigen använda den som en teater. När man ser de fyra ursprungliga valvbågarna som finns kvar, kan man föreställa sig hur arenan en gång sett ut med en höjd på över 30 meter.
  Vi äter middag tillsammans innan kvällens föreställning av ”Nabucco” som börjar kl 21.00. 

  Läs vidare
 • Dag 5

  Desenzano – Stockholm

  Under morgonen är det dags att lämna Desenzano. Vårt flyg till Sverige går mitt på dagen.

  Läs vidare

Platser vi besöker

Resefakta

 • Reslängd

  5 dagar

 • Avreseort

  Stockholm. 

 • Avresor/Datum

  4 - 8 juli

 • Pris från

  15.990:-

 • Enkelrumstillägg

  Dubbelrum för enskilt bruk: 2.890:-

 • I priset ingår

  - Direktflyg Stockholm - Venedig t/r, flygavgifter
  - Transporter enligt program
  - Fyra nätter på hotell, del i dubbelrum
  - Fyra frukostar
  - Två luncher varav en med vinprovning
  - Två middagar, vin/mineralvatten
  - Två operor (kostnad 2.250:-)
  - Entréer och visningar enligt programmet
  - Engelsktalande lokalguide
  - Svensk ciceron
  - Skatt

 • Frågor om resan?
  Ring oss på tel 08-660 18 00 eller maila info@favoritresor.se.
 • Avbeställningsskydd
  Vi rekommenderar Europeiska ERV reseförsäkringar avbeställningsförsäkring, tecknas senast 48 timmar efter bokning direkt via Europeiska ERV på 0770-456 900 eller info@erv.se
 • Resa från annan ort?
  Vi undersöker gärna avresemöjligheten från Göteborg/Köpenhamn på förfrågan och mot eventuellt tillägg.
 • Resevillkor