Italienska rivieran

Evert Taube har fångat något av Rivierans magi: ”Rivieran är så rik, så mångskiftande ifråga om natur, människor, städer, byar, fiskelägen, underbara parker, lundar, ängar, blommor, att hittills två människor aldrig upplevt detta sagolika sjölandskap på ett och samma sätt.

Läs vidare

”Välkommen att upptäcka din Riviera!" Ingrid Perfetti visar oss sin hemstad i Italien – Alassio. Underbara dagar i eget tempo på Liguriens kust. Under resan besöker vi Alfred Nobels San Remo och närområdets charmerande byar. 

Alassio är känd för sitt behagliga klimat och belägen vid Medelhavets kanske vackraste bukt,  Baia del Sole – Solbukten. Under tio dagar bor vi på Rivieran och trevliga mellanklasshotellet Hotel Ligure, med utmärkt läge precis vid havet, i hjärtat av Alassio. Vi har gott om tid att uppleva denna vackra region i eget tempo. Sköna strövtåg lockar längs den palmkantade strandpromenaden, gågatan Il Budello med butiker och små trattorior, eller bland de sköna  kullarna ovanför Alassio. Lördag är marknadsdag i Alassio och det är ett nöje att promenera runt bland marknadsstånden, som erbjuder allt från kläder, skinnvaror och tyger till blommor, grönsaker och frukt.

På egen hand gör du enkelt sceniska buss- eller tågturer till platser som Liguriens huvudstad Genua, gränsstaden Ventimiglia, Monte Carlo och Nice eller till Cinque Terre, de måleriska fem byarna som klättrar uppför vinkullarna längs kustlinjen på gränsen mot Toscana.

Det finns även trevliga promenadvägar och stigar på sluttningen ovanför Alassio till byarna Moglio och Solva,  från vilka  man kan njuta av det vackra landskapet och utsikten över Alassio-bukten. Man kan promenera mellan udden Santa Croce i Alassio och grannstaden Albenga, delvis utmed den gamla vägen Via Julia Augusta, som romarna byggde mellan Rom och Gallien. Vägen kantas av den typiska medelhavsmacchian och gravmonument från romartiden.

Efter ankomsten till flygplatsen gör vi ett stopp i Nice för en välkomstlunch vid den kända marknaden Cours Saleya vid  strandpromenaden. Under de sköna dagarna väntar en heldagsutfärd till Alfred Nobels San Remo. Vi bekantar oss dessutom med små genuina bergsbyar och äter en lunch med liguriska smårätter under en halvdagstur i det vackra landskapet ovanför Alassio Ett uppdaterat dagsprogram för vistelsen erhålles på plats av vår ciceron Ingrid Perfetti.

 • Pris
 • Avresedatum
 • Reselängd

  10 dagar

 • Avreseorter

  Stockholm. Andra orter på förfrågan.

 • Tema

Resans ciceron Ingrid Perfetti

Reseprogram

 • Stockholm – Nice – Alassio
  Dag 1

  Stockholm – Nice – Alassio

  Vi flyger från Stockholm till Nice. Vid ankomst möter Ingrid Perfetti oss med buss och vi stannar för att äta en lätt lunch i Nice innan vi fortsätter mot Italien och Alassio, där vi tar in på hotellet och äter en trevlig välkomstmiddag tillsammans. 

  Läs vidare
 • Sköna dagar på Blomsterrivieran
  Dag 2-9

  Sköna dagar på Blomsterrivieran

  Vi njuter av det milda klimatet, promenerar, gör utflykter eller kopplar av med en bok. Vi äter frukostbuffé och middag på hotellet. Vår ciceron kommer till hotellet varje dag på överenskommen tid för att ge råd om vad man kan företa sig. Tillsammans med Ingrid gör vi en heldagstur till San Remo med Alfred Nobels villa och en lätt lunch samt en halvdagstur med buss för att uppleva genuint italienska miljöer och en lunch med liguriska specialiteter i det vackra landskapet bland kullarna ovanför Alassio.

  Läs vidare
 • Alassio – Nice – Stockholm
  Dag 10

  Alassio – Nice – Stockholm

  Under dagen reser vi tillbaka till Nice med buss varifrån flyg avgår till Stockholm

  Läs vidare

Platser vi besöker

Resefakta

 • Reslängd

  10 dagar

 • Avreseort

  Stockholm. Andra orter på förfrågan.

 • Avresor/Datum

  21 - 30 mars

 • Pris från

  13 950:-

 • Enkelrumstillägg

  1 450:-

 • I priset ingår

  - Flygresa Stockholm – Nice t/r inkl. flygavgifter
  - Bussresor
  - Entréer och visningar enligt programmet
  - Nio nätter på mellanklasshotell, del i dubbel
  - Nio frukostar 
  - Nio middagar exklusive måltidsdryck
  - Tre lätta luncher
  - Svensktalande ciceron

 • Logi

  Vi har flera rumstyper på hotellet vars historiska byggnad gör att alla rum ligger åt olika håll, mot piazzan, staden, mot intilliggande byggnader, mot havet i olika grad med mera. Observera att många rum inte har balkong.

 • Tips och råd

  Lästips inför resan:
  Cecil Roberts ”Paradisets port”, 1956, Wahlström & Widstrand (bibliotek)

  Annie Hawes ”Vårt hus i Ligurien", 2001, Forum (finns i handel)

   

  Observera! De senaste åren har de italienska kommunerna tillåtits besluta om att införa en turistskatt som varierar beroende på vilken standard hotellet har och hur länge man stannar. Idag är det endast de större städerna som infört den med max 5 euro per natt som betalas direkt till hotellet. Eftersom det inte finns någon tidsplan när den ev införs så ligger skatten utanför resans pris. Det är inte heller alla kommuner som väljer att införa skatten. 


  Observera även att Italienska staten har helt tagit bort den tidigare gällande fria entrén för EU-medborgare fyllda 65 år, på statliga muséer. Alla fyllda 25 år betalar därmed numera fullt entrépris. 

 • Frågor om resan?
  Ring oss på tel 08-660 18 00 eller maila info@favoritresor.se.
 • Avbeställningsskydd
  Vi rekommenderar Europeiska ERV reseförsäkringar avbeställningsförsäkring, tecknas senast 48 timmar efter bokning direkt via Europeiska ERV på 0770-456 900 eller info@erv.se
 • Resa från annan ort?
  Vi undersöker gärna avresemöjligheten från Göteborg/Köpenhamn på förfrågan och mot eventuellt tillägg.
 • Privat sällskap möjligt
  Om ni är en familj eller grupp på minst tio deltagare ordnar vi en privat skräddarsydd resa på valfritt datum.
 • Resevillkor