Operans Lyon

Följ med Frankrikekännaren Peter Hagwall till Frankrikes vackraste stad, Lyon, och njut av livet under en lyxig resa med opera, god mat och vin i underbara miljöer. Det som ger Lyon en så unik och spännande stadsbild är att genom den centrala staden flyter två vackra floder, Saône och Rhône. Stadens sympatiska centrum ligger på en halvö mellan dessa två floder, och utmed Rhônes kajer sträcker sig den pittoreska gamla stadsdelen med renässansarkitektur inskriven på Unescos världsarvslista.

Läs vidare

Lyon betraktas även som Frankrikes mathuvudstad och för att fira detta tillbringar vi en kväll på Paul Bocuses världsberömda restaurang. Stadens operahus har mycket gott rykte, dess 1800-tals exteriör rymmer en modern interiör signerad Jean Nouvel, och här avnjuter vi Wagners Tristan & Isolde. Förutom tid på egen hand i Lyon gör vi en utflykt i den vackra naturen i övre Rhônedalen med dess vinodlingar, vi besöker den gamla romerska staden Vienne och vi gör en intressant choklad- och vinprovning hos exklusiva chokladproducenten Valrhona i Tain l’Hermitage. Vi bor på ett elegant hotell i Lyons absoluta centrum.

Vår ciceron är omtyckta Frankrikekännaren Peter Hagwall.

 • Pris
 • Avresedatum
 • Reselängd

  4 dagar

 • Avreseorter

  Stockholm. Andra orter på förfrågan.

 • Tema

Resans ciceron Peter Hagwall

Resans höjdpunkter

 • Operaföreställningen ”Tristan & Isolde” på Lyons Opera med Ann Petersen som Isolde och Daniel Kirch som Tristan.
 • Middagen på Paul Bocuses världsberömda restaurang.
 • Rhônedalen med choklad- och vinprovning

Reseprogram

 • Stockholm – Geneve – Annecy – Lyon
  Dag 1

  Stockholm – Geneve – Annecy – Lyon

  Vid ankomst till Geneve väntar Peter Hagwall med buss för att ta oss genom det vackra alplandskapet till den synnerligen pittoreska gamla stadsdelen i Annecy, naturskönt belägen vid en liten flods utlopp i Annecyssjön. Här håller vi lunchpaus. Vi fortsätter in till centrala Lyon, där vi inkvarterar oss på centralt belägna och eleganta boutiquehotellet Carlton. Redan ikväll väntar en av höjdpunkterna på resan, middag på Paul Bocuses världsberömda restaurang i Collonges, varifrån han på sin tid revolutionerade fransk matlagning genom att tillsammans med likasinnade introducera det så kallade ”Nya franska köket”. Det som utmärker hans restaurang idag är framförallt respekt för råvarorna och den franska matlagningstraditionen. Under alla omständigheter är det en stor upplevelse att äta i detta mattempel, en av endast 26 restauranger i hela världen med 3 stjärnor i Guide Michelin.

  Läs vidare
 • Gamla Lyon – Flodbåt på Rhône och Saône
  Dag 2

  Gamla Lyon – Flodbåt på Rhône och Saône

  Dagen inleds med en gemensam promenad med Peter genom den gamla stadsdelen som är inskriven på Unescos världsarvslista. Mellan de smala gatorna går ”hemliga” passager tvärs genom kvarteren, så kallade Traboules, som leder oss in till spännande renässansgårdar annars dolda för passerandes ögon. Efter avslutad promenad kan man fortsätta på den trevliga matmarknaden utmed Saônes kajer.

  Eftermiddagen till eget förfogande i Lyon innan vi återsamlas för en middagstur ombord en flodbåt längs både Rhône och Saône, med hela det upplysta Lyon utanför fönstren.

  Läs vidare
 • Rhônedalen med choklad- och vinprovning – Opera ”Tristan & Isolde”
  Dag 3

  Rhônedalen med choklad- och vinprovning – Opera ”Tristan & Isolde”

  Vi tar oss söderut utmed Rhônedalen, bitvis mycket vacker med alla sina vinodlingsterrasser. Här ligger den exklusiva vinappellationen Côte Rotie, och härifrån har Viognierdruvan påbörjat sitt aktuella segertåg över världen. Vi gör ett besök i den gamla staden Vienne med sitt bevarade Augustustempel. Längre söderut hittar vi staden Tain, den exklusiva chokladtillverkaren Valrhonas högkvarter. Här ska vi göra en intressant provsmakning av choklad och vin, som bekant en gudomlig smakkombination. Efter lunchpaus i Tournon återvänder vi till Lyon där vi har resten av eftermiddagen till fritt förfogande innan vi åter samlas framför Operahuset för kvällens föreställning.

   

  En tragisk kärlekshistoria står i centrum under kvällens föreställning av Wagners ”Tristan och Isolde”. Vi njuter av danska världssopranen och Wagnerexperten Ann Petersen i rollen som Isolde och tyske Daniel Kirch är Tristan!
  Tristan, som åtrår Isolde, har beordrats att föra henne som gemål till Cornwalls kung Marke och kan därför inte agera på sina brinnande känslor. Tristans känslor är besvarade; Isolde älskar honom men såras av hans motvilliga avvisande. Hennes kärlek är så stark att hon bestämmer att de ska dö tillsammans genom att tömma en bägare med gift.  Vad de inte vet är att Isoldes kammarjungfru har bytt ut bägarens dödliga innehåll till en dryck som istället påverkar den som dricker med en oemotståndlig kärlek. Tristan och Isolde ser nu inget annat än varandra och oförsiktigt låter de känslorna ta över. Denna oförsiktighet leder dock till konsekvenser som gör att deras kärlek kan bli verklighet först i döden.

  Läs vidare
 • Lyon – Geneve – Stockholm
  Dag 4

  Lyon – Geneve – Stockholm

  Efter frukost återvänder vi till Genèves flygplats för vidare hemresa till Stockholm.

  Läs vidare

Platser vi besöker

Resefakta

 • Reslängd

  4 dagar

 • Avreseort

  Stockholm. Andra orter på förfrågan.

 • Avresor/Datum

  3 - 6 april

 • Pris från

  18.490:-

 • Enkelrumstillägg

  3.500:-

 • I priset ingår

  - Direktflyg Stockholm – Geneve t/r, flygavgifter
  - Bussresor beskrivna i programmet
  - Samtliga entréer och liknande enligt program
  - Tre övernattningar på Hotel Carlton , del i dubbelrum
  - Tre frukostar
  - En middagskryssning med gourmetmeny och vin

  - En middag på Paul Bocuse med 3 stjärnor i Guide Michelin inkl viss mängd vin

  - En chocklad och vinprovning hos Valrhona
  - En operaföreställning (parkett)

  - Svensk ciceron
  - Skatt

 • Frågor om resan?
  Ring oss på tel 08-660 18 00 eller maila info@favoritresor.se.
 • Avbeställningsskydd
  Vi rekommenderar Europeiska ERV reseförsäkringar avbeställningsförsäkring, tecknas senast 48 timmar efter bokning direkt via Europeiska ERV på 0770-456 900 eller info@erv.se
 • Resa från annan ort?
  Vi undersöker gärna avresemöjligheten från Göteborg/Köpenhamn på förfrågan och mot eventuellt tillägg.
 • Resevillkor