Opera och gastronomi i Paris

Paris är utan tvivel den mest betydelsefulla staden för konstnärer, författare och musiker genom tiderna. Men det är även flanörernas och livsnjutarnas stad. Att besöka de sköna konsternas Paris är alltid något utöver det vanliga! Missa inte chansen att uppleva världsstjärnor under två fantastiska föreställningar i Paris! Förutom den spektakulära stjärnsopranen Anna Netrebko och svenske tenoren Peter Mattei som medverkar i Pjotr Tjajkovskijs ”Eugene Onegin”, så får vi även njuta av Verdis praktverk ”Rigoletto”. Båda föreställningarna ges på Opera de la Bastille.

Läs vidare

Paris är kanske världens viktigaste stad vad gäller arkitektur, konst och inte minst musik. Vi vill därför erbjuda ett urval av det bästa staden har att erbjuda, förutom de två fantastiska operaföreställningarna gör vi intressanta stadspromenader. En höjdpunkt är lunchen på en av Paris äldsta och mest anrika restauranger, Le Grand Vefour, med 2 stjärnor i Guide Michelin. Den ligger i Palais Royals arkader där så många av Franska Revolutionens händelser utspelar sig, och vi promenerar dit utmed Paris kanske mest historiska gata, Rue St Honoré, som lever upp med hjälp av Frankrikeexperten Peter Hagwalls sakkunniga kommentarer. En annan dag promenerar vi i de likaledes historiska Maraiskvarteren och besöker det världsberömda Picassomuseet. Kort sagt vår resa kombinerar några av de absoluta höjdpunkterna i Paris kulturliv med gastronomi i världsklass, allt med härliga och spännande historiska miljöer som fond. Boende på utmärkta Hotel Castiglione mitt i det historiska Paris precis bakom Concordeplatsen, bra beläget med tanke på resans sevärdheter.

 • Pris
 • Avresedatum
 • Reselängd

  5 dagar

 • Avreseorter

  Stockholm. Andra orter på förfrågan.

 • Tema

Resans ciceron Peter Hagwall

Resans höjdpunkter

 • Stjärnsopranen Anna Netrebko i samspel med vår egen Peter Mattei i ”Eugene Onegin”
 • Verdis ”Rigoletto” Opera de la Bastille
 • Restaurangen Le Grand Vefour, idag med två stjärnor i Guide Michelin

Reseprogram

 • Sverige - Paris
  Dag 1

  Sverige - Paris

  Vi flyger direkt och landar på eftermiddagen på Charles de Gaulle flygplatsen, där vår ciceron Peter Hagwall väntar med en buss för att föra oss in till centrum. Efter en kortare stadsrundtur utmed några av världsstadens mest berömda perspektiv som Champs Elysées och Seines kajer inkvarterar vi oss på utmärkta, fyrstjärniga Hotel Castiglione på Rue du Faubourg St Honoré, med några av de stora modehusen som närmaste grannar. Vi inleder Parisvistelsen med en välkomstmiddag på en trevlig restaurang helt nära hotellet.

  Läs vidare
 • Historiepromenad – Gastronomilunch – ”Rigoletto”
  Dag 2

  Historiepromenad – Gastronomilunch – ”Rigoletto”

  Vi inleder dagen genom en gemensam historisk promenad utmed Rue St Honoré, en av Paris allra mest historiska gator. Utmed den färdades bödelskärrorna under skräckväldet, här bodde Robespierre, här inledde Napoleon på allvar sin karriär med en massaker på civila demonstranter, t o m Ivar Krueger hade sitt Parishögkvarter här. Vi kommer så småningom fram till det så kallade Palais Royal som trots sitt namn aldrig varit kungabostad, och idag inrymmer bland annat Comedie Francaise. I anslutning till palatset finns en stor park omgärdad av arkader vars caféer utgjorde en av Franska Revolutionens stora samlingspunkter. Ett av dessa blev sedermera restaurangen Le Grand Vefour, idag med två stjärnor i Guide Michelin, och här ska vi inta vår gastronomiska lunch. Framåt slutet av eftermiddagen avgår bussen från hotellet till kvällens föreställning, Giuseppe Verdis klassiska svartsjukedrama i tre akter ”Rigoletto”. Operan är från  vad som  brukar kallas Verdis ”mellanperiod”, alltså efter ungdomsverken och före de sena storverken Aida, Maskeradbalen, Othello och Falstaff. Verket är baserat på Victor Hugos förbjudna verk ”Le roi s´amuse”. Den österrikiska överhögheten tillät verket först då den frivola huvudpersonen bytte identitet från fransk kung till hertigen av Mantua. Det ursprungliga namnet på verket - ”Förbannelsen” syftar på den hjärtskärande historien om den vanskapte och hunsade hovnarren Rigolettos vackra dotter Gildas olycksaliga förälskelse i kvinnokarlen hertigen av Mantua.  Operan regisseras av Claus Guth, under musikalisk ledning av Daniele Rustioni och startar kl.19.30. Efter föreställningens slut retur med buss till hotellet.

  Läs vidare
 • Promenad i Maraiskvarteren – Picassomuseet – ”Eugene Onegin”
  Dag 3

  Promenad i Maraiskvarteren – Picassomuseet – ”Eugene Onegin”

  Idag ska vi inleda med att ta tunnelbanan några stationer bort till de så kallade Maraiskvarteren, ett område med både arkitektur och gatunät från 15- och 1600-talet som närmast mirakulöst klarat sig undan både 17- och 1800-talens stora parisiska stadsförnyelser. Här guidas vi runt av Peter Hagwall och en svensk Parisguide, och promenaden avslutas på en trevlig liten  kvartersrestaurang där vi intar gemensam lunch. Efter lunch är det så dags för ett guidat besök på Picassomuseet, som utgör världens förnämsta samling av konstnärens verk, och som uppkommit genom en överenskommelse mellan franska staten och konstnärens arvingar som på detta sätt reglerade arvsskatten. Även denna kväll avgår bussen från hotellet till Opera Bastille, denna gång för att avnjuta Pjotr Tjajkovskijs verkligt stora opera ”Eugene Onegin” med stjärnsopranen Anna Netrebko och svenske tenoren Peter Mattei i musikalisk ledning av Edward Gardner.

   

  Tatjana förälskar sig i Onegin och blottar sitt hjärta i ett kärleksbrev till honom, något Onegin inte bryr sig om då han endast har ögon för hennes syster Olga. Olga i sin tur har fått Lenskijs kärlek – en lycka som slutar i en ödesdiger duell mellan honom och Onegin. Långt senare återser Onegin och Tatiana varandra i St. Petersburg. Tatiana är nu en gift societetsdam som har förändrats till den grad att det nu är Onegins tur att falla handlöst för henne. När han bekänner sin kärlek är det hans tur att bli avvisad på samma sätt som han en gång avvisade Tatiana. Retur med buss till hotellet.

  Läs vidare
 • Egna strövtåg i Paris
  Dag 4

  Egna strövtåg i Paris

  Hela dagen är till fritt förfogande för att njuta av världsstadens alla begivenheter. Peter finns tillgänglig på hotellet under förmiddagen för att bistå med råd och tips. Det är få saker som slår att flanera på Paris boulevarder och Seinekajer, var gång man återvänder visar staden upp en ny sida. Kanske lockar ett besök på Louvren, besök i de stora varuhusen eller kulinarisk shopping i mattemplet Fauchon vid Madeleinekyrkan? Vi kan även rekommendera ett besök i Montmartre eller Montparnasse, där många författare bott och suttit på barer och caféer. I Paris är lockelserna många och det finns alltid något trevligt att göra och det är alltid härligt att bara sitta på caféerna och njuta av folklivet.

  Läs vidare
 • Ledig förmiddag - hemresa
  Dag 5

  Ledig förmiddag - hemresa

  Efter en ledig förmiddag avgår bussen vid 12-tiden mot Charles de Gaulle flygplatsen för vidare flygning hem till Stockholm.

  Läs vidare

Resefakta

 • Reslängd

  5 dagar

 • Avreseort

  Stockholm. Andra orter på förfrågan.

 • Avresor/Datum

  29 maj - 2 juni

 • Pris från

  22.690:-

 • Enkelrumstillägg

  5.990:-

 • I priset ingår

  - Direktflyg Stockholm – Paris t/r inkl flygavgifter
  - Fyra nätter del i dubbelrum på fyrstjärniga Hotel Castiglione
  - Två luncher, varav en på Guide Michelin krogen Le Grand Vefour
  - En middag
  - Två operabiljetter
  - Entréer och visningar enligt programmet

  - Transfer enligt program
  - Svensk ciceron
  - Skatt

 • Frågor om resan?
  Ring oss på tel 08-660 18 00 eller maila info@favoritresor.se.
 • Avbeställningsskydd
  Vi rekommenderar Europeiska ERV reseförsäkringar avbeställningsförsäkring, tecknas senast 48 timmar efter bokning direkt via Europeiska ERV på 0770-456 900 eller info@erv.se
 • Resa från annan ort?
  Vi undersöker gärna avresemöjligheten från Göteborg/Köpenhamn på förfrågan och mot eventuellt tillägg.
 • Resevillkor