Sagt om Favoritresor

Många av våra resenärer återkommer år efter år, eftersom de vet vad de kan kräva av innehåll, upplevelser och nya kunskaper - men också av trygghet, komfort och gemenskap. Här kan Du ta del av några kommentarer vi fått.

Baltikum - Operafestival i Riga

"Det bästa med resan var Niklas Lindblads ledning och bra hotell. Makalöst bra föreställningar på operan."

Olof Hellstenius

 

Reseledaren Niklas Lindblad, kunnig, vänlig, stor omtanke om vår trivsel och trevnad, helt idealisk! Tag vara på honom!

 

Anonym

 

"Det bästa med resan var staden Riga, tre pangföreställningar på operan, resvärden Niklas Lindblad"

 

Ingvar Slovik

Frankrike - Loiredalen

 

"Bra kombination av kunniga färdledare, kultur, god mat, goda viner och trivsam anda."

Sten von Matérn

 

Frankrike - Normandie

 

"Reseledaren och chauffören var båda mycket professionella. Resans upplägg var mycket bra med en blandning av historia, konst, kultur, mat och vin. Vi är mer än nöjda och åker gärna med Favoritresor och Peter Hagwall någon gång i framtiden."

Solveig och Lars Andersson

 

 

"Det viktigaste skälet till att vi valde resan är Peter Hagwall som vi nu reste med för femte gången. Han har outsinliga kunskaper och kan presentera dem på ett trevligt och intressegivande sätt. Planläggningen var superb."

Bengt och Görel Rösiö

Frankrike - Provence

 

"De flesta som reser med Favoritresor verkar ha stort kulturellt intresse, vilket inspirerar. Det bästa med resan var vingårdsbesöken och maten."

Edvard Hallin

 

"Det bästa med resan var det omväxlande och hela tiden intressanta programmet." 

Jan Sahlin

Irland 

 

"Eva Ward är en otroligt kunnig och trevlig guide som verkligen delar med sig. Toppen! Utflykterna, vilka väl utvalda mål! Bra service!" 

Kerstin Berkestedt

 

 

"Dublin mysig stad, Irländarna trevliga! Vår ciceron /guide Eva Ward, härlig! Trevlig och enormt kunnig! Hon var helt enkelt JÄTTEBRA!"

Rolf Andersson (LF-Seniorerna)

Italien - Alassio

"Det var en lugn och varierad resa. Alassio är en mycket trivsam stad. Man bor på ett topphotell med mycket god mat. Ingrid Perfetti är en riktig pärla. Hon är fantastiskt kunnig, varmhjärtad och omtänksam. Hon är älskad av oss alla. Hon gör att vi kommer tillbaka!"

Ulla Pjernerud

Italien - Capri, Pompei, Neapel

"Vi finner att favoritresor = kvalitetsresor. Fortsätt på samma vis…"

Ulla och Ragnar Ottoson

 

"Det bästa med resan var reseledarens omsorg och omhändertagande, information m.m. Busstransporterna fungerade jättebra och punktligt." 

Harriet och Arne Öberg

Italien  - Havsvandring längs Amalfikusten

Det här var en resa för själen som gav mersmak. Kombinationen med vandring, fantastisk mat, bra boende och upplevelser = fullträff!

Lena Marie Almqvist 

Italien - Rom

"Brita D´Amelio, en toppenguide! Hon har en förmåga att få gruppen att trivas och känna gemenskap med varandra. Hon är redig, tydlig och pedagogisk. Hon har en förmåga att uppfatta och ordna för gruppen eller individuella önskemål."

Birgit Drakenberg

 

Italien - Södra Toscana

"Tack för en helt fantastisk vecka i Italien! Vi håller på och försöker smälta alla intryck och allt det vackra som vi fått se och uppleva. Det här gav mersmak och goda vänner som jag har berättat för om allt vi har fått vara med om vill också resa på något liknande. Ulla Bovin är en oerhört kunnig reseledare som tog oss till ställen man aldrig kan hitta själv."

Ulla Frantz

"Vi vill tacka för en fantastisk vecka i Italien. De olika städerna vi besökte från väldigt små till stora Rom, var verkligen en fantastisk upplevelse. Måltiderna var otroligt fina. Det var ett väldigt fint sätt att uppleva ett, för oss nytt land Italien. Ulla Bovin var en omtänksam värdinna som delade med sig av sina erfarenheter från sitt och sin familjs liv i Italien, till stor glädje för oss deltagare."

Siv och Johnny Hansson

Jordanien

"För mig blev resan en stark upplevelse. Det var kvalitet och klass över hela upplägget. Till detta bidrog i hög grad Håkan Damm och hans fru Ulla med intressanta samtal, information och inte minst omtanke."

Eva Tiselius Bohlin

"Excellent resa. Det här var den bäst organiserade resa vi har varit på. SUPER. Vi åker gärna tillbaka för fördjupande studier av kultur och historisk belysning"

Eva och Carl-Göran Svensson

”Det bästa med resan var att all den historia om Jordanien, gammalt och nytt, som våra ciceroner och guider förmedlade blev så levande så att man vill åka dit igen.Deras professionalism, lyhördhet, ödmjukhet och ”customer mindness” var enastående”.

Auli Kallavuo

 ”Genomtänkt resa, välmatad men utan hets. Genomförd med bravur. Hög kvalitet på allt”

Petra Hiort af Ornäs och Håkan Axelsson

Norge - Lofoten

 

"Utmärkt guide och även chaufför som kunde trakten. Kommer länge att minnas alla underbara platser."

Kajsa Engström

"Naturen i Norrbotten och på Lofoten ännu starkare än jag kunnat föreställa mig. Det var hög klass på allt. Det var en mycket kunnig guide och lugn, humoristisk chaufför."

Anonym

Spanien - Andalusien

"Det bästa med resan var Catherine Urwitzs omtänksamma professionella alltid i detalj välförberedda, ja helt fantastiska reseledarskap. Vi känner oss som hennes vänner, som fick uppleva allt från de stora historiska mästerverken (med tre utmärkta lokalguider) till de mysigaste spanska restaurangerna."

Kerstin och Eskil Bergström

Spanien - Mallorca

 

"Alexandra Ehrnst är en fantastisk reseledare; glad, intresserad, kunnig, personlig och närvarande. Det bästa med resan var blandningen av utflykter och ”egna dagar”."

 

Britt Olsson

 "Charmigt hotel. Härliga 4 rätters middagar. Alexandra Ehrnst är en mycket duktig och omtänksam reseledare."

Britt Ekberg

 

"Varmt tack för en underbar resa! Både med kultur och solbad". Det bästa med resan var Alexandras kunskap och utstrålning".

Ulf och Cicki Igergård

 

Spanien - Vandring i Sierra Nevada

"Jag letade vandringsresor på Internet och hittade denna resa till Bubion, vilket visade sig vara en fullträff. Det bästa var stillheten och skönheten, att bo på ett och samma ställe samt reseledaren och hennes livsfilosofi. En alldeles fantastisk resa och vecka."

Eva Gaverus

 

Spanien - Granadas Sluttningar

"Väl avvägd kombination av trädgård och övriga kulturupplevelser samt fantastiska guider och reseledare med stora kunskaper samt entusiasmerande egenskaper. Mycket välorganiserat, vilket vi uppskattat."

Irja och Bo Gustafsson

 

"Fin uppläggning fungerade utomordentligt och mycket goda reseledare och guider. Catherine Urwitzs lokalkunskap gav många upplevelser av andalusisk kultur och matkultur. Dessutom fick vi genom hennes mångsidighet introduktion till spanska förhållanden överhuvudtaget. Lars Krantz breda trädgårdskunnande och förmåga att förmedla detta var minnesvärt. och så måste också guiden på Alhambra - Nicolaus Börjeson nämnas. Någon bättre lokalguide med både överblick och detaljkunskap har vi inte upplevt."

Vibeke Dalgas och Hans Andersson

 

"Reseledaren Catherine Urwitzs blev som en kär vän och Lars Krantz var poetiskt underhållande med ideer som gav resan en extra dimension."

Lena Lang

 

Spanien - Barcelona

"Vi har varit med om fina guider med tidigare Favoritresor men Catherine tar priset. Har aldrig blivit så imponerad. Under en timmes busstur ut till en vingård några mil från Barcelona hann hon på ett lysande sätt berätta Spaniens historia från 1935 och fram till nutid. Aldrig har en timme gått så fort. Dessutom är hon utrustad med humor och omtanke, en gudabenådad talare och skapade en otroligt fin stämning i gruppen. Skall ni åka till Spanien på sightseeing rekommenderar vi starkt Favoritresor och nämnda guide. Favoritresor är inte billiga men ger en utomordentlig kvalitet. Vi bjöds exempelvis på fantastiska måltider från trakten både i staden och på landet, fick träffa en trevlig spansk vingårdsägande familj och kunde där köpa ett mycket fint rosévin."

Gudrun och Carl Björklund

 

Sverige - Jokkmokks marknad
"Idel rosor! Det var en fantastisk resa som var så väl arrangerad. Alla transporter, tider och arrangemang fungerade väl. Lugn och säker körning av den trevliga och roliga chauffören.
Lennart Lindfors en helt fantastisk guide. Hur kan han veta och kunna så mycket? Vi lärde oss massor med nytt. Och han höll ihop oss på ett mycket bra sätt. Han måste vara guld värd för era resor däruppe. Vi är mer än nöjda och resan överträffade våra förväntningar."
Margareta och Urban Brunell

 

En otroligt bra resa, med fantastisk ciceron och busschaufför. Färgstark och varm, rolig och kunnig=Lennart Lindfors. Bättre guide går nog inte att få. De övriga lokala guiderna var också otroligt bra. Kan varmt rekommendera företaget Favoritresor och resmålet.

Gun-Marie Eriksson

 
Sverige - Vinterfest i Dalarna

"Det bästa med resan var den enastående musikupplevelsen. Inte minst att på reserverade platser från nära håll få avnjuta en lång rad unga, entusiastiska otroligt duktiga artister."

Kersti och Runar Olsson

 

"Det bästa med resan var musikupplevelsen som var av yppersta klass. Duktig och trevlig bussförare. Vi reser gärna på nästa festival med favoritresor."

Bo och Anne-Marie Frankendal

 

"Vinterfest var precis vad jag drömde om! Musiken! Arrangemanget! Vädret!"

Margareta Sjöblom

 

Sverige - Dalhalla och Hildasholm

"Jag åkte med er till Dalhalla och Hildasholm den 16-17 augusti och skulle bara vilja tacka för en oförglömlig resa med härliga smultronställen både vad gäller mat och boende. Alexandra Ehrnst var den perfekta reseledaren. Kunnig, flexibel och avspänd. Jag pratade med några av de andra deltagarna och det var flera som sade att de rest med er förut och "Favoritresor har aldrig missat hittills" var ett allmänt omdöme. Det känns väl kul att höra?"

Marlene Edström

 

Tjeckien - Prag

"En Pragkille vid namnet Rüster
Spred glädje med att ej vara tyster
Bland årtal och krig
Han rörde sig vig
Hans skrönor gav morden viss lyster"
Nöjd Pragresenär

 

En askmolnsfri dag

så flög vi iväg till Prag

Där mötte Calle Rüster

och han är inte dyster!

Som guide helt enastående

Han lett oss, oftast gående

på stadens gator och torg

upp till dess mäktiga borg.

Du visat oss vackra hus

(och då och då tagit lite snus)

och svarat på allt vi vill veta

om platser och var vi ska äta.

Och hur du nu har trixat,

fint väder har du fixat!

Ja, Calle, du är toppen!

Det tycker hela troppen!

Astrid Sahlström

 

Resan var genomtänkt med Carl Rüster som suverän guide, otroligt kunnig, humoristisk, bjöd på sig själv, hjälpsam.

Bengt och Ingrid Ekström

 

Guiden Carl Rüster  var fantastiskt bra. Kunnig, påläst, trevlig och hade mycket bra bemötande. Helt strålande!

Barbro och Kjell Wallenius 

 

Tjeckien - Operahelg i Prag

"Prag och opera är en perfekt kombination. Guiden Carl Rüster är alldeles i klass för sig. Utomordentligt kunnig, trevlig och bra på alternativa lösningar vid svårigheter."

Kaa Eneberg 

 

"Underbar musik, underbar stad, bra guide."

Eva Carlsson

 

Tjeckien - Advent i Prag med musik

"Carl Rüster är en storartad guide, kunnig och engagerad. Han har en bra röst (som hörs), är verbal och humoristisk."

anonym

 

"Tack vare Carl Rüster fick vi se otroligt mycket av den vackra staden och även höra härlig musik" 

Marianne och Göran Bergström

 

Tyskland - Berlin i musikens tecken
"Som helhet var resan väl avvägd mellan guidad del och egna strövtåg. Konserten och operan gav en extra glans. Berlin var en fantastisk stad!"
Vera och Bo Mellström

 

"Guiden Eva Jaehnert är strålande och mycket kunnig. Alexandra var också mycket bra. Sörjde för allt praktiskt och lotsade oss från plats till plats."
Berit och Hans Lindholm

 

Favoritresor med kultur 
det stämmer ellerhur?
Nu vi upplevt Berlin
med arkitektur så fin.
Man byggt så mycket nytt
sen DDR-tiden flytt.
Men även gamla minnen
vi upplevt med alla sinnen. 
Murens historia, och judarnas
antikens och gudarnas.
Operor och konsert att njuta av.
Ja, resan uppfyllt alla krav!
Tack vare Eva, som vet det mesta
och visat oss det allra bästa.
Om allt det som vi ju har sett
hon utmärkt informationen har gett.
Tack!

Astrid Sahlström

 

Tyskland - Willkommen – Bienvenue – Welcome!

"Reseledaren Eva Jaehnert är en pärla för Favoritresor och en diamant för resenärerna". 

Karin Albinsson och Lars Åke Svensson

 

 

"Vår guide Eva Jaehnert är väl värd några särskilda rader! Förutom att hon är mycket duktig på det hon ägnar sig åt är hon full av humor som kommer fram alltsom, oftast när man minst väntar sig det. Hon var som en outsinlig källa när hon berättade om Tyskland och då särskilt Berlin. Hon upphörde aldrig att förvåna med sina gedigna kunskaper i ämnet. Kan ni garantera samma utomordentliga guide var det inte sista gången vi besökte detta resmål..." 
Jan och Margareta Molin


Tyskland - Dresden med Semperoperan
"Laine Loewe, vilken guide!! Hennes strålande insiktsfulla, kunniga, målande, levande, intressanta sätt att med miner, gester och hela kroppen informera och berätta om något var helt enastående. Hon hade kunnat få en sten att bli intresserad av konsthistoria. De båda guiderna är värda sin vikt i guld, många gånger om. Jag har inte hämtat mig ännu från denna fantastiska resa – och det menar jag i positiv bemärkelse och med idel stora bokstäver. "
Birgitta Klingenstierna

 

"Det var en intellektuellt stimulerande och innehållsrik resa. Alla praktiska arrangemang var helt perfekta och omtänksamma. "
Anonym

 

Turkiet - Istanbul

"Blandningen av organiserade utflykter och lediga eftermiddagar och Istanbul i sig är ju helt fantastiskt."

Ingrid Nilsson

 

Turkiet - Nyår i Istanbul

"Guiden på plats, Yagiz Samanci är utomordentligt kunnig och perfekt för rollen! Hotellet Arcadia har ett fantastikt läge, bra personal och god service. Utflyktsmålen var väl valda och med vår duktige guide otroligt intressanta och spännande. Sammantaget är vi mycket nöjda med resan och tycker oss ha utökat vår allmänbildning." 

Nina Laubert och Ture Stråhle 

 

Turkiet - Västra Turkiet

"Förträfflig guide! Den vackra naturen och allt intressant vi fick möjlighet att se och lära oss. Mycket vänligt bemötande överallt."

Maj Edström

 

"Mycket innehållsrikt program. Utmärkt reseledare, guide."

Stig Carlsson

 

"Absolut rätt årstid, lärorikt på alla nivåer och ämnesområden, bestående skönhetsintryck av en resa både i nuet och antiken."

Olle Carapi

 

Österrike - Wien i musikens tecken

"Absolut min toppenresa, ska försöka göra om den igen. Tack!"

Anna Lisa Sundberg