Inför din resa

Här finns samlad information som kan vara bra att känna till inför din bokning och resa med Favoritresor. Du är alltid välkommen att kontakta oss per telefon 08-660 18 00 eller e-post info@favoritresor.se

 • Betala din resa

  Betalningen av din resa sker via bankgiro eller med bank- eller kreditkort på vår BETALSIDA. Lösenord och bokningsnummer finner du på första sidan av bekräftelsen. 

  Anmälningsavgiften betalas 10 dagar efter bokningstillfället för att bekräfta bokningen. Resterade belopp betalas senast 35 dagar innan avresa. Vi accepterar VISA och Mastercard/Eurocard. För din säkerhet har bankerna höjt kraven vid handel med kreditkort på internet. Det innebär att du kan behöva öppna spärren på ditt kort för internetköp.  

  Om du har fått hjälp att boka individuella flygbiljetter brukar flygbolagen kräva omgående betalning för flygbiljetterna.

  Läs vidare
 • Boka en resa med Favoritresor

  Du kan boka din resa med Favoritresor på tre sätt:
  1. Boka på vår hemsida www.favoritresor.se
  2. Skicka ett mail till info@favoritresor
  3. Eller ring oss på tel. 08 - 660 18 00 

  Du får sedan en bekräftelse med två inbetalningskort skickat till dig per post eller Epost. Ett för anmälningsavgiften och ett för slutbetalningen. När du betalat anmälningsavgiften inom 10 dagar är din resa bekräftad. 

   

  Läs vidare
 • Avbeställningsskydd & Reseförsäkring

  Som resenär hos Favoritresor är du skyldig att ha fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden.Om dina befintliga försäkringar inte har tillräckligt skydd rekommenderar vi dig att kontakta ERV Reseförsäkringar. ERV erbjuder också avbeställningsskydd som ska tecknas i samband med bokning. Information och villkor finner du på deras hemsida www.erv.se

  Läs vidare
 • Flygtider och anslutningar

  Flygtider är alltid preliminära och flygbolagen har rätt att ändra tidtabellen fram till 20 dagar före avresa. Tänk på detta vid bokning utav eventuell anslutning av tåg eller flyg. Se till att ha god tidsmarginal och boka av- och ombokningsbara biljetter, då ingen ersättning för eventuell kostnad i samband med flygtidtabellsförändring utgår.

  Läs vidare
 • Mat och allergier

  Meddela oss i samband med din bokning om du har behov av någon specifik diet eller allergier. Vi informera våra samarbetpartner samt ciceronen på resan så att de kan ordna specialkost under din resa. 

  Läs vidare
 • Ditt namn

  När du bokar din resa är det viktigt att ditt namn är korrekt stavat i enlighet med passet. Vi behöver ditt tilltalsnamn (ett) samt efternamn. Om namnet du uppgett vid bokning avviker från namnet i passet kan det uppstå en avgift från flygbolaget för namnändring eller kostnad för en ny biljett. 

  Läs vidare
 • Resevillkor

  Innan du bekräftar din bokning ber vi dig ta del av våra resevillkor,  aktuella från 1 april 2015 
  I resevillkoren framgår viktiga detaljer kring bl a bokning och avbeställning. Favoritresors resevillkor följer bestämmelserna i Lagen om Paketresor. Om du har frågor angående våra resevillkor är du välkommen att kontakta oss. 

  Läs vidare
 • Vaccinationer

  Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. Kontakta därför din vaccinationscentral i god tid före avresa för individuell konsultation. 

  Läs vidare
 • Visum och pass

  Som resenär är du själv ansvarig för att iaktta gällande passregler på ditt resmål. Kontrollera att ditt pass är oskadat och giltigt. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera.

  Läs vidare
 • Katalog

  Som resenär får du vår katalog hemskickad till dig.  Bläddra i vår katalog här ->  Resorna finns även presenterade på vår hemsida www.favoritresor.se och fler tillkommer under året. 

  Läs vidare