En italiensk ö med helt egen identitet

Sardinien är en italiensk ö med helt egen identitet. Dess långa sandstränder och turkosblå hav kontrasterar mot dess bergiga inre med minnen från förhistoriska kulturer.

Här lever bergens stolta befolkning till stor del som förr med fokus på grödorna och djurens välbefinnande.

Under vår kulturresa upplever vi det genuina landet, öbornas värme och vi kan se fram emot flera kulturella sevärdheter av olika karaktär, som alla berättar sin egen historia om ön. Upplevelserna tar oss runt på ön både på land och till havs, från staden Algheros charmerande centrum till den flera tusen år gamla nuragh-komplexet Palmavera och de vackra kusterna med sina ändlösa sand- och klippstränder. Detta är endast några av alla de sevärdheter som denna innehållsrika rundresa på Sardinien bjuder på, där vi också hinner med en avstickare till den franska grannön Korsika, där vi besöker staden Bonifacio på öns södra spets under en heldagsutflykt.

Våra guider Monica Johansson bosatt på ön sen 10 år tillbaka guidar tillsammans med sin sambo sardinska Giovanni Masala Er runt på denna underbara ö. 


Varmt välkommen med på en spännande upptäcktsfärd på underbara Sardinien! 

Monica Johansson och Giovanni Masala


Monica Johansson har arbetat som reseledare i Italien sedan början på 90-talet och är nu bosatt på Sardinien sedan snart sex år tillbaka. Hon är även översättare, tolk och fil. dr i statsvetenskap. Monica brinner för vandring, cykling, naturupplevelser, kultur, historia, samhällsliv, mat och dryck. Allt detta har Italien i en skön kombination. Det gör landet till det perfekta resmålet, menar Monica som gärna vill se dig som resenär på en av sina resor i sommar!